Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Χατζηδάκη για τις εκκρεμείς συντάξεις – Η συνομιλία Τσίπρα με συνταξιούχο που άναψε «φωτιές»

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Εργασίας για τις εκκρεμείς συντάξεις.

Εκλογές 2023: Σε ποιες περιφέρειες κατεβαίνουν υποψήφιοι οι πολιτικοί αρχηγοί – Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με έναν ηλικιωμένο στη Χίο, ο οποίος υποστήριξε πως από το 2019 δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, ενώ δεν έχει χρέη. «Δεν ξέρω την δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά τo ελληνικό δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα και ότι είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Όταν είμαστε εμείς ,το 2015 παραλάβαμε 35.000 συντάξεις που ήταν εκκρεμείς .Και το μειώσαμε κατά 70% και θα το μηδενίζαμε εντελώς. Γιατί ;Τι κάναμε; Προσλάβαμε νέα παιδιά 1.000 νέα παιδιά, 1000 νέους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτό το θέμα .Και ήρθαν αυτοί και τους απέλυσαν. Γιατί ; Γιατί αυτά τα παιδιά δεν ήταν δικά τους;» ακούγεται να λέει ο κ. Τσίπρας.

Με χρέη ο συνταξιούχος 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται πως χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ, δηλαδή πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο και άρα θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη.

Χατζηδάκης: Απύθμενο θράσος Τσίπρα. Ζητάει και τα ρέστα για τις εκκρεμείς συντάξεις

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει απύθμενο θράσος το γνωρίζαμε ήδη! Ότι θα έφτανε στο σημείο να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για τις εκκρεμείς συντάξεις, ζητώντας και τα ρέστα, είναι όμως τουλάχιστον κωμικό.

Με τερατώδη ψέματα, προσπάθησε να κρύψει ότι ο ίδιος μας είχε παραδώσει 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Επιχειρεί όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά να παραστήσει κιόλας ότι το πρόβλημα δήθεν επιδεινώθηκε, όταν μεταξύ των άλλων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους από 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023! Μόνο μια λέξη ταιριάζει: ντροπή!».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς λευκής τρομοκρατίας του ‘50. Έφτασαν στο σημείο να διαρρέουν παράνομα σε φιλικές τους ιστοσελίδες τα προσωπικά δεδομένα συνταξιούχου που έκανε το «έγκλημα» να πει ότι δεν θα ξαναψηφίσει ΝΔ.

Την μία ημέρα εργοδότες, που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση, απειλούν και εκβιάζουν εργαζόμενούς τους να ψηφίσουν ΝΔ, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη. Την άλλη ημέρα το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εκφοβίσει συνταξιούχους βγάζοντας στη φορά τα προσωπικά τους δεδομένα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Αν νομίζει ο κ. Χατζηδάκης ότι με τέτοιες παρακρατικές μεθόδους θα κρύψει την αποτυχία του στις εκκρεμείς συντάξεις είναι γελασμένος.

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής στην Έκθεση του ανέφερε ότι πάνω από 200.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης εκκρεμούσαν προς έκδοση και μάλιστα οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και χωρίς να προσθέτουμε τις χιλιάδες λάθος συντάξεις που βγαίνουν fast track και πρέπει να εξεταστούν ξανά.

Τα ψέματα Μητσοτάκη – Χατζηδάκη τα γνωρίζουν οι συνταξιούχοι και στις 21 Μαΐου θα πουν «Ως εδώ» στην εξαπάτηση», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε υστερόγραφο αναφέρει: «Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση διενέργεια ΕΔΕ στο υπουργείο Εργασίας και την παρέμβαση Εισαγγελέα για αυτήν την πρωτοφανή και παράνομη ενέργεια».

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές έχει βαλθεί να ξεπεράσει στα ψέματα ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό! Μετά τα τερατώδη ψέματα του κ. Τσίπρα στη Χίο, τα οποία αποκαλύφθηκαν αμέσως, τώρα προσπαθεί να αξιοποιήσει στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που σταματούν στο 2022 και αγνοούν τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών», απάντησε το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

« Για τις κύριες συντάξεις ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται στις ληξιπρόθεσμες, όπως άλλωστε τις μετρούσε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΕΕ, αλλά γενικά στις υποβληθείσες αιτήσεις, ακόμα και σε αυτές που υποβλήθηκαν μία μέρα πριν! Και επιπλέον, καθώς επικαλούνται στοιχεία Δεκεμβρίου, αγνοούν την αποκλιμάκωση των τελευταίων 4 μηνών.

Για τις επικουρικές συντάξεις αγνοούν τη μεγάλη παρέμβαση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο που μείωσε κατά το ήμισυ τον αριθμό των ληξιπρόθεσμων συντάξεων. Αλλά και την ενίσχυση έναντι (ύψους 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης) που καταβλήθηκε στους υπόλοιπους συνταξιούχους στα μέσα Μαρτίου. Μαθηματικά ΣΥΡΙΖΑ!» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ