Καραϊβάζ: “Κλειδί” τα κινητά και οι υπολογιστές του – Το τηλέφωνο που είχε μαζί του έχει χτυπηθεί από σφαίρα

Πυρετώδεις είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Εκτός από το οπτικό υλικό που συγκεντρώνουν και αναλύουν, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δίνουν έμφαση στα τέσσερα κινητά και τον υπολογιστή του δημοσιογράφου, ενώ θα γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, με σκοπό να ερευνηθούν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα γύρω από τον τόπο της δολοφονίας την ώρα της εκτέλεσης του δημοσιογράφου. Γι’ αυτό, εκτός από το τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ. και με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών. Στόχος, να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά “σκιές”. Δηλαδή τηλέφωνα μιας χρήσης, που χρησιμοποιούνται εκείνη την ώρα και στη συνέχεια οι δράστες τα καταστρέφουν.

Οι Αρχές προσπαθούν να αναλύσουν τα δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα του και από τους υπολογιστές του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε πάνω του έχει υποστεί ζημιά από τις 10 σφαίρες οι οποίες δέχθηκε στο σώμα του και θα γίνει προσπάθεια στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. ακόμη κι αν έχει καταστραφεί το κινητό έχει τρόπο να ανακτήσει τα δεδομένα.

Σύσκεψη υπό τον Χρυσοχοϊδη

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη μία συνάντηση υπό τον υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με ανώτατους αξιωματικούς από την ασφάλεια Αττικής οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ για να ενημερωθεί και να τους πει ότι έχει την απόλυτη στήριξή τους, όποιους πόρους χρειάζονται και τη βοήθειά του για να μπορέσουν να διαλευκάνουν την άγρια δολοφονία.

Τα σενάρια για τους συνεργούς

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών που χειρίζονται αυτή την ευαίσθητη υπόθεση να αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί είναι σίγουροι ότι εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου τις προηγούμενες μέρες είχαν κάνει πρόβα της ενέδρας. Γι’ αυτό αναζητούν οπτικό υλικό αρκετές ημέρες πριν από την ημέρα της δολοφονίας, και μάλιστα σε ακτίνα τουλάχιστον 1,5 χλμ από το σημείο.

Αστυνομική πηγή με μεγάλη εμπλοκή στην υπόθεση είπε στο MEGA ότι δεν έχει εντοπιστεί τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα σε βιντεοληπτικό υλικό κάποιο όχημα το οποίο να φαίνεται να ήταν ομάδα υποστήριξης των δύο εκτελεστών, οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας να έρχονται στο σημείο περίπου δέκα λεπτά πριν παρκάρει το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Καραϊβάζ. Πάντως, οι ίδιες πηγές, παρότι δεν επιβεβαιώνουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα δίκυκλο που εμφανίστηκε στο σημείο λεπτά μετά τη δολοφονία, θεωρούν ότι πως επειδή έφτασε νωρίτερα το σκούτερ των εκτελεστών, πριν παρκάρει ο δημοσιογράφος δηλαδή, ίσως υπάρχει κάποιο άτομο που τους ενημέρωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, στο μικροσκόπιο έχουν μπει βίντεο που έχουν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Σε αυτό το οπτικό υλικό ψάχνουν τρίτο πρόσωπο στη φονική ενέδρα. Κι αυτό, γιατί η μηχανή – όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στη δημοσιότητα – έρχεται από την οδό Αγίου Δημητρίου που είναι παράλληλος δρόμος από την οδό Άννινου που άφησε το αυτοκίνητό του ο Γιώργος Καραϊβάζ. Δηλαδή, δεν ακολούθησε η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου, άρα είναι πολύ πιθανόν να υπήρχε άτομο που τους ενημέρωνε και έδωσε σήμα.

Και βέβαια προσπαθούν να βρουν και να φτιάξουν το δρομολόγιο διαφυγής έτσι ώστε σιγά σιγά να δουν προς τα πού κατευθύνθηκαν οι δύο δράστες. Σημαντικά στοιχεία θα δώσει και η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα δίτροχο χαμηλό κυβισμού τύπου σκούτερ, σκούρου χρώματος με έναν μόνο αριστερό καθρέπτη και μια μαύρη μπαγκαζιέρα. Σημειώνεται ότι έως τώρα η μηχανή δεν έχει εντοπιστεί, ενώ πιθανολογείται ότι στη συνέχεια οι δράστες χρησιμοποίησαν και δεύτερο όχημα για να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη λάβει καταθέσεις από τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και γείτονες του δημοσιογράφου. Τις επόμενες ώρες, αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος αλλά και ο γιος του. ενώ έχει κληθεί και ο δικηγόρος του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος χειριζόταν υποθέσεις του δημοσιογράφου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ