Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αρχίζει η δίκη για τους Βούλγαρους εκτελεστές

Το σκηνικό της εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, αναβιώνει σήμερα στο Εφετείο Αθηνών όπου αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό, των δύο φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του επονομαζόμενου «Αυστραλού».

Πρόκειται για τους δύο άνδρες που ήρθαν από τη Βουλγαρία για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018 και να «σβήσουν από το χάρτη» τον σύζυγο της Βικτώριας Καρύδα.

Φωτογραφία Αρχείου INTIME

Οι δύο αδελφοί από την Βουλγαρία έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα ο ένας ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε ισόβια κάθειρξη και ο άλλος ως συνεργός σε 10ετή κάθειρξη. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, γι’ αυτό και κατέθεσαν έφεση.

Φωτογραφία Αρχείου INTIME

Η δίκη είχε πάρει αναβολή τον Φεβρουάριο για τον Σεπτέμβριο του 2022 ενώ στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να βρίσκεται σήμερα και η χήρα του δολοφονηθέντος με τον συνήγορο της Γιάννη Μαρακάκη.

Μιλώντας στο παρελθόν στη Realnews, η Βικτώρια Καρύδα είχε αναφερθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία της δίκης, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολο για την ίδια να ξαναζεί αυτή την εμπειρία και να βλέπει απέναντί της τους ανθρώπους που της άλλαξαν τη ζωή για πάντα.

Έβγαλαν από τη μέση και τον βασικό μάρτυρα

Υπενθυμίζεται ότι στο μεταξύ εκτελέστηκε και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο άνθρωπος που γνώριζε λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου του Γιάννη Μακρή στη Βούλα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέα δεδομένα.

Ο άνθρωπος που έβγαλε από τη μέση τον βασικό μάρτυρα, συνελήφθη και είναι παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Πρόκειται για έναν Μεξικανό χορευτή, που ήρθε το 2005 στην Ελλάδα, συμμετείχε μέχρι και σε ριάλιτι σόου στη χώρα μας, συνελήφθη με κοκαΐνη, αποφυλακίστηκε και μετέβη οδικώς στη Βουλγαρία με την εντολή να εκτελέσει τον βασικό μάρτυρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ