Δολοφονία Άλκη: “Όρμησαν και μαχαίρωναν διαρκώς” – Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των συλληφθέντων για την επίθεση

Λεπτομέρειες για το πώς έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, φέρονται να περιέγραψαν στους αστυνομικούς ορισμένοι από τους οκτώ νεαρούς, που συνελήφθησαν την Κυριακή, με βάση τα σχετικά εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Οι οκτώ συλληφθέντες της Κυριακής, οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, το διάστημα από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται σοκαριστικά στοιχεία από τα όσα φέρονται να κατέθεσαν στους αστυνομικούς ορισμένοι εκ των συλληφθέντων. Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε η ΕΡΤ.

“Η επίθεση έγινε σε ιδέα του ίδιου του 23χρονου” που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ. Όπως τόνισαν ορισμένοι από τους συλληφθέντες, είχε προηγηθεί “μια οπαδική επίθεση στο Ωραιόκαστρο”. “Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους, ένας στενός κλοιός οπαδών, και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν έξω από σύνδεσμο τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30 το βράδυ”, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Όπως φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς, “πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά Χαριλάου” και στη συνέχεια περιέγραψαν ότι έκαναν βόλτες στα στενά της περιοχής. Σύμφωνα με τη δικογραφία και τις καταθέσεις τους, ο 23χρονος -που περιγράφεται ως το πρόσωπο που έκανε κουμάντο στους “μικρούς”- ρώτησε τηλεφωνικά αν υπήρχαν Αρειανοί εκείνη την ώρα στην Χαριλάου και η εικόνα που του δόθηκε ήταν ότι δεν υπήρχαν πολλά πρόσωπα. “Το κομβόι άρχισε να αναζητεί οπαδούς, ψάχνοντας στους στενούς δρόμους”, αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Περιγράφοντας την δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του, ορισμένοι εκ των συλληφθέντων υποστήριξαν ότι τα τρία αυτοκίνητα βρίσκονταν στην οδό Πλαστήρα. Σημειώνεται ότι ένα εξ’ αυτών των οχημάτων δεν έχει εντοπιστεί ακόμη και ένα πρόσωπο που ήταν μέσα σε αυτό δεν έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Αυτό, το τρίτο αυτοκίνητο, σύμφωνα με τη δικογραφία, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. “Τότε, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν ‘Άρης’, βγήκαν οι επιβαίνοντας από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια”, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσαν οι ίδιοι στους αστυνομικούς, οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν, δε, δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το δεύτερο που κρατούσε ένα μαχαίρι. “Δεν μπορούμε να πούμε ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς”, επισημαίνεται. Οι συλληφθέντες επικαλούνται μάλιστα ότι ένας εξ αυτών τραυματίστηκε στο χέρι από το ίδιο το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ