Δολοφονία Νίκου Κάτσικα: Η ομολογία του δράστη για ερωτική σχέση με το θύμα και ο μοιραίος καβγάς για τα χρήματα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα στην Αίγυπτο.

Όπως αναφέρει το Cairo24 τα κίνητρα πίσω από τον φόνο είναι πιο προσωπικής φύσεως και δεν ήταν μια τυχαία ληστεία μετά φόνου.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ένας διανομέας, ο οποίος εργάζεται σε εστιατόριο. Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν εδώ και μερικές ημέρες.

Η σορός του, ανακαλύφθηκε σε μια λίμνη αίματος  μέσα στο διαμέρισμά του στην πόλη Σέιχ Ζαγιέντ. Ήταν μαχαιρωμένος σε πολλά σημεία του σώματός του, γεγονός που καταδεικνύει το μίσος πίσω από την επίθεση, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι το κίνητρο ήταν προσωπικό και όχι μια απλή ληστεία.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, είχε δημιουργήσει μια προσωπική, στενή σχέση με το θύμα, κατά την οποία αντάλλαξαν και αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Η κυνική ομολογία του δράστη

Ο δράστης είπε ενώπιον των ανακριτικών αρχών ότι γνώρισε το θύμα πριν από αρκετές ημέρες, μέσα στο εστιατόριο όπου εργάζεται, και αντάλλαξαν τα τηλέφωνά τους για να επικοινωνήσουν εκ νέου. Δύο ημέρες αργότερα το θύμα του τηλεφώνησε και τον ρώτησε αν θα ήθελε να έρθει στο σπίτι του. Ενώ βρίσκονταν στο σαλόνι του σπιτιού, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι υποφέρει από οικονομική δυσπραγία, και θέλει να αυξήσει το εισόδημά του από οποιαδήποτε εργασία. Όπως υποστηρίζει, τότε το θύμα του είπε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή με αντάλλαγμα χρήματα.

Την πρώτη φορά δεν του έδωσε τα χρήματα που του υποσχέθηκε, ενώ και την δεύτερη φορά που συνευρέθηκαν καβγάδισαν για τα χρήματα.

Ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι αφού το θύμα αρνήθηκε να του δώσει χρήματα, τον άρπαξε από το πουκάμισό του, τον έσπρωξε στο έδαφος και του επιτέθηκε. Στη συνέχεια έβγαλε ένα μαχαίρι και τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, μέχρι που πέθανε.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε επίσης ότι έκλεψε 260 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, καθώς και κάποια προσωπικά αντικείμενα.

Νίκος Κάτσικας

Πώς ανακάλυψαν τη σορό

Όπως αναφέρει το «Cairo 24», οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν μια καταγγελία από τους γείτονες του δημοσιογράφου, ότι υπάρχει μια περίεργη μυρωδιά. Όταν εισέβαλαν στο διαμέρισμα εντόπισαν το πτώμα και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι εργάζεται σε ΜΜΕ και είναι γνωστό μέλος της ελληνικής κοινότητας.

Οι μαχαιριές ήταν πολλαπλές, ενώ στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπήρχαν διάσπαρτα ίχνη. Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον διανομέα, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ήταν στο σπίτι του θύματος και έπειτα από καβγά τον σκότωσε με το μαχαίρι και στη συνέχεια έκλεψε ό,τι μπορούσε. Μετά τράπηκε σε φυγή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ