Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Το βίντεο που ρίχνει φως στο έγκλημα

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για την εμπλοκή των δώδεκα κατηγορουμένων στη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού.

Άλκης Καμπανός: Οι γονείς του μηνύουν τρεις ιατροδικαστές – Ένταση στην δικαστική αίθουσα

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η ομολογία του 21χρονου Α.Γ. το πρωί της Πέμπτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε με μαχαίρι στο πόδι τον Άλκη Καμπανό, καθώς και το βίντεο που προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα από τη μοιραία νύχτα φαίνεται να δίνουν απαντήσεις στην υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

Άλκης Καμπανός: «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» – Τι είπε ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

«Όλον αυτόν τον καιρό δεν ξέρω πώς το έχω αντιμετωπίσει. Ο χρόνος δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα», ανέφερε στην απολογία του ο 21χρονος.

Χωρίς να μπορεί να σηκώσει το βλέμμα του για να αντικρίσει τους γονείς του θύματος και με τρεμάμενη φωνή, παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που τραυμάτισε τον Άλκη Καμπανό στη μηριαία αρτηρία, με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Άλκης Καμπανός: Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας του ανήμερα των γενεθλίων του – «Γιορτή αγγέλων εις τους ουρανούς»

«Όπως από την αρχή έχω παραδεχθεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπόλοιπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή, με όλο το βάρος που έχω, συνειδητοποίησα το λάθος μου και τι προξένησα για όλο αυτό το συμβάν. Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς και στην αδελφή του Άλκη», είπε αρχικά.

Οπτικοακουστικό υλικό

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης, ενός μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος κλήθηκε να αναλύσει τα βίντεο της μοιραίας επίθεσης εκ μέρους τριών κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του οδηγού του πρώτου οχήματος, του συνοδηγού του δεύτερου οχήματος και του οδηγού του τρίτου οχήματος.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση των βίντεο, κανείς από τους τρεις νεαρούς οπαδούς δεν διακρίνεται να φτάνει στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, όπου οι υπόλοιποι σκότωσαν τον Άλκη Καμπανό και τραυμάτισαν τους δύο φίλους του. Συγκεκριμένα, για τις κινήσεις του πρώτου κατηγορουμένου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι από τα βίντεο φαίνεται ότι, όταν σταματά το όχημα που οδηγούσε, οι συνεπιβάτες του βγαίνουν έξω από αυτό, ωστόσο ο ίδιος γυρνά πίσω για να σηκώσει το χειρόφρενο που είχε ξεχάσει. «Συμπεραίνω ότι ο πρώτος ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο την ώρα του επεισοδίου», κατέθεσε ο μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου.

Κατά την ανάλυση του βίντεο, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις κινήσεις και ενός ακόμη κατηγορουμένου, του έκτου κατά σειρά, από τη λίστα των δώδεκα. Όπως σημείωσε, από την ιχνηλάτηση των σκιών από τα πόδια των νεαρών δραστών προκύπτει πως βγαίνει από το αυτοκίνητο όταν αυτό φτάνει στο σημείο και η σκιά του χάνεται για 4 δευτερόλεπτα. «Αυτά τα δευτερόλεπτα που χάνεται από την κάμερα δεν προλαβαίνει να συμμετάσχει στο επεισόδιο και να γυρίσει».

Για έναν ακόμη κατηγορούμενο, τον οδηγό του τρίτου οχήματος, ο μάρτυρας ανέφερε πως φαίνεται να σταματά δύο φορές. Η πρώτη στάση λειτούργησε ως σημείο αποβίβασης των άλλων τριών κατηγορουμένων που βρίσκονταν στο όχημά του και η δεύτερη στάση έγινε περίπου εξήντα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως λόγω του χρόνου που χρειάστηκε για να φτάσει εκεί «δεν πρόλαβε να κατέβει από το όχημα».

Απολογίες

Από την πλευρά της, η δικηγόρος ενός εκ των δώδεκα κατηγορουμένων, Κική Πακιρτζίδου, αναφερόμενη στη δίκη δηλώνει στη Realnews:

«Η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών των κατηγορουμένων και ως υπεράσπιση θα συνεχίσουμε με τη συνειδητή εξαρχής επιλογή της σιωπής όχι λόγω έλλειψης υπερασπιστικού λόγου, αλλά για να ακουστεί η φωνή του κατηγορουμένου στη δικαστική αίθουσα κατά την απολογία του χωρίς κίνδυνο παρερμηνείας ή διαφορετικής ανάγνωσης της θέσης του».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ