Άλκης Καμπανός: Οι γονείς του μηνύουν τρεις ιατροδικαστές – Ένταση στην δικαστική αίθουσα

Μήνυση σε βάρος τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι κατέθεσαν με τις ιδιότητες των μαρτύρων υπεράσπισης – τεχνικών συμβούλων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, υπέβαλαν οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου.

Άλκης Καμπανός: «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» – Τι είπε ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

Συγκεκριμένα, στην προφορική μήνυση που υποβλήθηκε διά τους συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στρέφονται κατά των ιατροδικαστών Κατερίνα Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους είχαν πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης, την οποία συνέταξε η συνάδελφός τους Λήδα Κοβάτση ως προς τα αίτια θανάτου του 19χρονου. Οι τρεις ιατροδικαστές διατύπωσαν την επιστημονική τους άποψη, ότι το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία ήταν αυτό που προκάλεσε τον θάνατο του Άλκη, ενώ η κ. Κοβάτση κάνει λόγο για συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Άλκης Καμπανός: Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας του ανήμερα των γενεθλίων του – «Γιορτή αγγέλων εις τους ουρανούς»

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, η οικογένεια του 19χρονου υπέβαλε μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου, ζητώντας να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα πρακτικά της δίκης με το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και των ιατροδικαστικών γνωματεύσεων, που συνέταξαν.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που καταλόγισαν στην πολιτική αγωγή «ένδεια επιχειρημάτων», ενώ ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα.

Θεσσαλονίκη: «Ο αθλητισμός ενώνει, δεν σκοτώνει» – Νέα συγκλονιστική τοιχογραφία στην μνήμη του Άλκη Καμπανού – ΦΩΤΟ

Η δίκη των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του διεκόπη για τις 24 Απριλίου, οπότε αναμένεται να καταθέσει ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης, ένας πραγματογνώμονας επί τεχνικών ζητημάτων. Στη συνέχεια, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ