Δολοφονία Άλκη: Η πομπή από το γήπεδο στον τόπο του εγκλήματος – Νέα ντοκουμέντα

Νέα ντοκουμέντα βλέπουν το φως σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για εικόνες που αποκαλύπτουν το πώς η ομάδα των χούλιγκαν βρέθηκε από το γήπεδο στον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου οι δράστες κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον άτυχο Άλκη και τραυμάτισαν δύο ακόμη φίλους του. Τα βίντεο καταδεικνύουν έναν ηγετικό ρόλο στην κερκίδα του 23χρονου αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία, αλλά αρνείται τον ενεργό ρόλο του στη δολοφονία του 19χρονου.

Το MEGA μετέδωσε νέα βίντεο από την μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Άλκη και κυρίως από τις ώρες που προηγήθηκαν της πομπής του θανάτου. Οι εικόνες τραβήχτηκαν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Το λευκό C3 του 23χρονου οργανωμένου οπαδού του ΠΑΟΚ καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας να κινείται στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, έξω από τον σύνδεσμο του Δικέφαλου του Βορρά. Έχει προορισμό το κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ στη Θερμή. Το βίντεο καταγράφηκε λίγες ώρες πριν οι δράστες ξεκινήσουν το κυνήγι θανάτου στο Χαρίλαου.

Πρώτα στο γήπεδο, μετά στην πομπή θανάτου

Κάμερες ασφαλείας στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ εντοπίζουν στις 8 το βραδύ τον 23χρονο οργανωμένο οπαδό να στέκεται όρθιος στις κερκίδες. Φορά μια αθλητική φόρμα σκούρου χρώματος, μαύρο μπουφάν, ένα γκρι φούτερ με κουκούλα, ενώ στο κεφάλι του είχε σκούφο και μάσκα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του μετά τη δολοφονία εντοπίστηκαν όλα τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο 23χρονος διακρίνεται να γυρνά προς το μέρος των υπόλοιπων οπαδών, να κινείται αναμεσά τους ανεβαίνοντας στα κάθισμα και να συνομιλεί μαζί τους για ελάχιστα λεπτά. Από τις κινήσεις φαίνεται πως έχει την πλήρη αποδοχή των ατόμων που βρίσκονται στην κερκίδα και ότι τους γνωρίζει, πράγμα που φανερώνει την ενεργή του συμμετοχή στους κύκλους των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Στις 22:10 ολοκληρώνεται ο αγώνας βόλεϊ που παρακολουθούσε ο 23χρονος και ακόμη ένας από τους συλληφθέντες. Τότε επιστρέφει προς τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ «Θυρα 4», εκεί οπού ξανά τον καταγράφει η κάμερα ασφαλείας. Η ώρα πλέον είναι 22:33. Ο 23χρονος έχει προορισμό τα γραφεία, εκεί όπου φέρεται να πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνημάτων για να οργανώσει την φονική επιδρομή ζητώντας ταυτόχρονα ενισχύσεις και από άλλους συνδέσμους.

Στις 23:30 η πομπή του θανάτου έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Χαρίλαου. Πλέον είναι λίγα λεπτά μετα τα μεσάνυχτα. Το ρολόι δείχνει 00:20 όταν το “τάγμα εφόδου” εξαπολύει την φονική επίθεση στον Αλκή και την παρέα.

Δολοφονία μέσα σε 60 δευτερόλεπτα

Μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, οι δράστες που είναι οπλισμένοι με δρεπάνι, μαχαιριά και ρόπαλα θα σκοτώσουν τον Άλκη και θα τραυματίσουν σοβαρά δυο ακόμη φίλους του. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστούν στα τρία αυτοκίνητα τους και θα κατευθυνθούν ξανά στα γραφεία του συνδέσμου της “Θύρας 4” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ημέρες μετά, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης θα συλληφθούν οι δολοφόνοι του Άλκη που πλέον ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον σε μια προσπάθεια να έχουν καλύτερη ποινική μεταχείριση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ