Κορονοϊός: Ανησυχία για την βασίλισσα Ελισάβετ – Πότε ήρθε σε επαφή με τον πρίγκιπα Κάρολο

Ανησυχία επικρατεί στα Ανάκτορα για την βασίλισσα Ελισάβετ μετά την ανακοίνωση ότι ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο Κάρολος ήρθε σε επαφή με τη μητέρα του μόλις την Τρίτη, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τη διάγνωση.

Το Μπάκιγχαμ αρνείται να επιβεβαιώσει αν η Ελισάβετ είναι θετική ή όχι στον ιό, ενώ δεν παρουσιάζει συμπτώματα, με τις πηγές των Ανακτόρων να αναφέρουν ότι παρακολουθούν την κατάσταση. Η βασίλισσα είναι τριπλά εμβολιασμένη, οπότε δεν θα χρειαστεί να μπει σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, εκτός κι αν διαγνωστεί θετική.  Ωστόσο, λέγεται ότι θα χρειαστεί να κάνει αρκετά rapid τεστ, ένα κάθε μέρα για επτά ημέρες.

Η βασίλισσα φέρεται να εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2021 και με τη δεύτερη τον Μάρτιο, ενώ πηγές λένε πως εικάζεται ότι έκανε την αναμνηστική δόση τον Οκτώβριο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος ήρθε σε επαφή με τη μητέρα του την Τρίτη στο Κάστρο του Ουίνδσορ όπου και απένειμε μετάλλια αξιωματικών του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στους σεφ Φέργκους Χέντερσον που έχει Πάρκινσον και την σύζυγό του Μαργκό, ενώ τίμησε και την δρ. Νισρέν Αλγουάν, που κάνει εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τον long covid.

Την Τετάρτη έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση του British Asian Trust συνοδευόμενος με την σύζυγό του Καμίλα, η οποία ωστόσο διεγνώσθη αρνητική στον κορονοϊό και σήμερα συνέχισε κανονικά τις υποχρεώσεις της, ενώ ο Κάρολος βρίσκεται στην απομόνωση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ