Βασίλισσα Ελισάβετ: Σουβενίρ με… τυπογραφικό λάθος

Ένα τυπογραφικό λάθος φέρουν χιλιάδες σουβενίρ που δημιουργήθηκαν για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ. Το 2022 είναι η χρονιά που η βασίλισσα συμπληρώνει 70 χρόνια στον θρόνο και στη Βρετανία διοργανώνουν λαμπερές εκδηλώσεις και εορτασμούς.

Φυσικά αυτή είναι και μια αφορμή για τους εμπόρους να μοσχοπουλήσουν τα αναμνηστικά που δημιουργούνται γι’ αυτήν την περίσταση. Μόνο που η συγκεκριμένη φουρνιά σουβενίρ φέρει ένα σημαντικό τυπογραφικό λάθος. Περισσότερες από 10.000 κούπες και πιατάκια, που τυπώθηκαν στην Κίνα, φέρουν την επιγραφή “Platinum Jubbly” αντί του σωστού “Platinum Jubilee”. Τα σουβενίρ απεστάλησαν στη Βρετανία για πώληση, όπου ωστόσο παρατηρήθηκε το λάθος.

Ο διευθυντής της ιστοσελίδας Clearance, Kαρλ Μπάξτερ είπε ότι θα τα παρουσιάσει ως συλλεκτικά αντικείμενα. “Τι θα μπορούσε να είναι πιο μοναδικό από τα περιορισμένης έκδοσης αναμνηστικά σετ τσαγιού” αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Η Wholesale Clearance, η οποία προωθεί προς πώληση τα ελαττωματικά προϊόντα, δήλωσε ότι παρενέβη για να πουλήσει τα συγκεκριμένα σουβενίρ διαφημίζοντάς τα ως “σουβενίρ με μικρό τυπογραφικό λάθος”. Μάλιστα, είναι ευκαιρία καθώς οι κούπες πωλούνται με έκπτωση 90%.

Όπως είπε στο BBC ο Καρλ Μπάξτερ, “υπάρχει μια αγορά για τα πάντα, αυτή θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία σας να πάρετε στα χέρια σας ένα πρωτοποριακό αναμνηστικό πολύ φθηνά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ