Σε εορταστικούς ρυθμούς το Μπάκιγχαμ – Διαγωνισμός “πλατινένιας πουτίγκας” για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η βασίλισσα Ελισάβετ στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προετοιμάζονται για γιορτάσουν με λαμπερό τρόπο το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

Πάρτι στον δρόμο, συναυλία στην οποία θα εμφανιστούν τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας,  περιοδεία στις επίσημες κατοικίες της βασίλισσας, όπως και εκθέσεις στα Ανάκτορα, επιδείξεις στο Κάστρο του Ουίνδσορ, διαγωνισμοί και άλλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο των Ανακτόρων για τους λαμπερούς εορτασμούς των 70 χρόνων μοναρχίας της Ελισάβετ.

Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνεται και διαγωνισμός πουτίγκας στον οποίο κριτής θα είναι η Ντάμα Μέρι Μπέρι, γνωστή σεφ και τηλεοπτική παρουσιάστρια και η Mόνικα Γκαλέτι, σεφ και κριτής του Masterchef.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία νέα πουτίγκα με την οποία θα εορταστεί η 70χρονη βασιλεία της Ελισάβετ. Οι φιναλίστ θα κριθούν από ομάδα ειδικών, περιλαμβανομένων της Μέρι Μπέρι και της Μόνικα Γκαλέτι. Η νικήτρια συνταγή θα ανακοινωθεί στον ιστότοπο του διοργανωτή, Fortnum and Mason και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.
Παράλληλα, τη συγκεκριμένη πουτίγκα θα την απολαύσουν στα γεύματα του “μεγάλου ιωβηλαίου” που θα στηθούν στους δρόμους στη διάρκεια του τετραήμερου εορτασμού το καλοκαίρι 2-5 Ιουνίου.
Ο διαγωνισμός πλατινένιας πουτίγκας ξεκινά σήμερα, 10 Ιανουαρίου. Μέλη του κοινού καλούνται να δημιουργήσουν ένα πιάτο αφιερωμένο στη βασιλεία της Ελισάβετ. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι σύμφωνος με την παράδοση που θέλει οι σημαντικές στιγμές των βασιλέων να τιμώνται με τα αντίστοιχα πιάτα, όπως το “κοτόπουλο της στέψης” που δημιουργήθηκε για να τιμήσει τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Το πιάτο “Coronation Chicken” αναφέρθηκε στο μενού ως “Poulet Reine Elizabeth”.

Στις 6 Φεβρουαρίου 2022, η βασίλισσα γίνεται ο πρώτος Βρετανός μονάρχης που γιορτάζει Πλατινένιο Ιωβηλαίο, αλλά προτιμήθηκε οι επίσημοι εορτασμοί να γίνουν το καλοκαίρι που θα είναι πιο ζεστός ο καιρός. Μόνο η βασίλισσα Βικτόρια είχε συμπληρώσει 63 χρόνια στον βρετανικό θρόνο, ενώ στη Γαλλία του 18oυ αιώνα ο Λουδοβίκος ΙΔ’ βασίλευσε σχεδόν 72 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ