Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στο αγαπημένο σπίτι του πρίγκιπα Φίλιππου

Πρώτη φορά μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στην έκταση του Σάντρινγκχαμ και στο αγαπημένο σπίτι του, το εξοχικό στο Γουντ Φαρμ, αφού πέρασε την περίοδο των γιορτών στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ εθεάθη στο αυτοκίνητό της στο Νόρφολκ, όπου πήγε για να αποτίσει φόρο τιμής ενόψει της 70ής επετείου από τον θάνατο του πατέρα της την ερχόμενη εβδομάδα και τη δική της στέψη.

Η βασίλισσα συνήθως περνά τα Χριστούγεννα στο Σάντρινγκχαμ αλλά παρέμεινε στο Κάστρο του Ουίνδσορ από το φθινόπωρο λόγω του κορο νοϊού και της ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον και γιόρτασε τα Χριστούγεννα σε στενό οικογενειακό κύκλο με τον πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα, τον πρίγκιπα Έντουαρντ και την Κόμισσα του Ουέσεξ.

Καθώς προετοιμάζεται για την επέτειο του θανάτου του πατέρα της Γεωργίου του Στ’ στις 6 Φεβρουαρίου 1952, η βασίλισσα ταξίδεψε με ελικόπτερο και στη συνέχεια έφθασε οδικώς στο Νόρφολκ.

Πηγή είπε στη Mail on Sunday: Όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη της βασίλισσας. Μας είπαν ότι θα μείνει στο Γουντ Φαρμ αντί στην κύρια οικία, κάτι που είναι καλό γιατί είχε μάι ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του πρίγκιπα Φίλιππου”.

Η βασίλισσα έχει μείνει και στο παρελθόν στο εξοχικό αλλά θα είναι η πρώτη φορά μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο. Τελευταία φορά που επισκέφθηκε την έκταση ήταν νωρίς τον Νοέμβριο.

Αναμένεται να περάσει την ημέρα της διαδοχής στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου με την οικογένειά της στο εξοχικό και θα τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της ιδιωτικά. Θυμίζεται ότι ήταν μόλις 25 ετών όταν έγινε βασίλισσα, ενώ όταν πέθανε ο πατέρας της ήταν σε διακοπές στην Κένια με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Έγινε έτσι η πρώτη βασίλισσα εδώ και 200 χρόνια, που ανέλαβε τον θρόνο ενώ ήταν στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ