Δημήτρης Λιγνάδης: Κατάθεση “φωτιά” – Αλκοόλ, χασίς και προσκλήσεις για ερωτικές περιπτύξεις

Ότι είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη με δύο νεαρούς στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2015, το διάστημα  δηλαδή που ο κατηγορούμενος  καταγγέλλεται ότι βίασε τον δεύτερο μηνυτή του, κατέθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Της Άννας Κανδύλη

“Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιο του. Περνούσα από τον δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με φιλικό μου ζευγάρι. Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο
και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια” είπε ο μάρτυρας που διέμενε στο ίδιο κατάλυμα από τις 24 έως τις  26 Ιουλίου 2015, κατά τον χρόνο δηλαδή του καταγγελλόμενου βιασμού που  ο κατηγορούμενος αρνείται ότι  βρισκόταν στην Επίδαυρο.

Η παρέα που είδε του έκανε εντύπωση καθώς “Υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα”, ενώ συμπλήρωσε πως “Μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας”.

Πολιτική Αγωγή: Πώς συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν…Ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πώς να το πω…

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Ο μάρτυρας απάντησε στη συνέχεια στις ερωτήσεις της υπεράσπισης του ηθοποιού.

Κούγιας: Τι ώρα πήγατε στην Επίδαυρο την Παρασκευή;

Μάρτυρας: Μετά το μεσημέρι.

Κούγιας: Τι κάνατε όταν φτάσατε;

Μάρτυρας: Τακτοποιηθήκαμε και  μετά κατεβήκαμε στην παράσταση;

Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο;

Μάρτυρας: Έχω την αίσθηση ότι ήταν πρόσκληση.

Κούγιας: Πριν είπατε για εισιτήριο.

Μάρτυρας: Όχι, με ρώτησε η πρόεδρος αν μπορεί κάποιος να βγάλει εισιτήριο.

Κούγιας: Αποδεικνύεται;

Μάρτυρας: Θα το βρούμε, θα βρω την πρόσκληση και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο σκηνοθέτης που βρεθήκαμε την επόμενη μέρα.

Κούγιας: Εκείνο το βράδυ είδε κανείς τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Εγώ όχι.

Κούγιας: Τι ώρα γυρίσατε το Σάββατο το πρωί από την παράσταση;

Μάρτυρας: Γύρω στις 11 ή 12 γιατί  μετά την παράσταση πήγαμε στο «Άβατον» με τον σκηνοθέτη.

Κούγιας: Τι ώρα το μεσημέρι είδατε τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Γύρω στις 2.

Κούγιας: Ο φερόμενος παθών λέει ότι γύρισαν το απόγευμα.
Μάρτυρας: Όχι, εγώ τον είδα το μεσημέρι.

Κούγιας: Δύο το μεσημέρι πήγατε για μπάνιο εσείς;

Μάρτυρας: Ναι, 1 με 2.

Κούγιας: Εσείς δεν τον έχετε δει εκεί .

Μάρτυρας: Εκείνη τη χρονική στιγμή, όχι.

Μάρτυρας: Το ζευγάρι είχε φορτώσει τα πρώτα πράγματα και ήρθε στο δωμάτιο να πάρουμε και τα υπόλοιπα, εκεί με πληροφόρησαν ότι είδαν τον κατηγορούμενο. Μετά βγήκα κι εγώ.

Κούγιας: Ο νεαρός που κατηγορεί τον Λιγνάδη έχει πει ότι έφυγαν πολύ πρωί.

Μάρτυρας: Δεν ήξερα καν ότι υπήρχε προηγούμενο βράδυ.

Κούγιας: Εκείνοι είπαν ότι γύρισαν αργά το απόγευμα κι εσείς ότι τους είδατε μεσημέρι. Εμείς αμφισβητούμε την αξιοπιστία και  των δύο. Πώς είπατε ότι μπήκαν μετά στο δωμάτιο;
Μάρτυρας: Αυτό θεώρησα ότι έγινε.

Κούγιας: Λέτε ότι πήγατε για μπάνιο, πού πήγατε;

Μάρτυρας: Στην παραλία του κάμπινγκ, κάτω.

Κούγιας: Είδατε τον κ. κατηγορούμενο στην παραλία;

Μάρτυρας: Όχι, εγώ πήγα στην παραλία του κάμπινγκ

Ο Εισαγγελέας με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα  ζήτησε να κλητευθούν στο δικαστήριο τα πρόσωπα που ήταν μαζί του στην Επίδαυρο,  πρόταση που απέρριψε  το δικαστήριο.
Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα και φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων  για συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο. Αναφέρθηκε δε και σε αυτήν που είχαν  στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των δύο  νεαρών, ο Λιγνάδης τους πρόσφερε αλκοόλ και χασίς και τους είχε προτείνει να συνευρεθούν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ