Δίκτυο τρομοκρατών: Η στρατολόγηση, το «leverage tool» και το σχέδιο διαφυγής – Σοκ προκαλούν οι διάλογοι με τον «καθοδηγητή»

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως τη δημοσιότητας για το δίκτυο τρομοκρατών που ετοίμαζε φονικό «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή. Με την κωδική ονομασία «επιχείρηση Υάκινθος», η ΕΥΠ κατάφερε τελικά να ξεσκεπάσει το δίκτυο τρομοκρατών που δρούσε με καθοδήγηση από το εξωτερικό.

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, που ήθελαν να προκαλέσουν ένα λουτρό αίματος, δρούσαν υπό την καθοδήγηση του ομοεθνή τους στο Ιράν, με τον οποίο κατάγονταν από το ίδιο χωριό στην περιοχή Σαργκόντα. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται η Ζάκυνθος, η Σπάρτη αλλά και η Αθήνα, οι πόλεις δηλαδή που εντοπίσθηκαν ίχνη των δύο συλληφθέντων Πακιστανών.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό οι δύο Πακιστανοί έμεναν σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στις Αχαρνές  όταν βρίσκονταν στην Αθήνα. Τους φιλοξενούσε ομοεθνής τους για τον οποίο δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία και αφέθηκε ελεύθερος από τις διωκτικές αρχές.

Εντοπίστηκαν περίπου 10 ομοεθνείς τους που εξετάστηκαν για τους οποίους δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Τρεις κατέθεσαν στο πλαίσιο της προανάκρισης, καθώς φέρονται οι δυο συλληφθέντες να τους είχαν προσεγγίσει για να ενταχθούν στην οργάνωση, εκείνοι όμως, όπως υποστήριξαν, αρνήθηκαν.

Οι αναλυτές της ΕΥΠ προχώρησαν στον σχηματισμό του προφίλ που είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί «κουμπώνει» με το προφίλ χειραγωγίσιμων ατόμων που στρατολογεί η συγκεκριμένη οργάνωση. Ο μοχλός κίνησης, το λεγόμενο «leverage tool»- ήταν τα χρήματα.

Ο φερόμενος αρχηγός που κινούσε τα νήματα από το Ιράν,  ανήκει σε μια δυνατή φατρία, με διασυνδέσεις , που συνδέεται με ιδιαίτερες σκληρές πράξεις: εκτελέσεις ,απαγωγές. Χαρακτηρίζεται ως «δυνατό κεφάλι».

 Το σχέδιο διαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ήταν αναλυτικοί στον σχεδιασμό για την επιλογή στόχου. Σε μηνύματα που αντάλλασσαν με τον φερόμενο αρχηγό τους είχε πει πως θα τους φυγαδεύσει εκτός χώρας ενώ τους είχαν τάξει ότι στο Ιράν θα τους άνοιγαν εστιατόριο.

Διάλογοι – σοκ μεταξύ του «εγκεφάλου» και του 27χρονου Πακιστανού

Στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έκανε η ΕΥΠ έχουν καταγραφεί ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, καθώς προκύπτει ότι τόσο οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί όσο και ο «καθοδηγητής» τους που βρίσκεται στο Ιράν, ήθελαν να προκαλέσουν λουτρό αίματος στο κέντρο της Αθήνας, στο εβραϊκό εστιατόριο που λειτουργούσε και ως συναγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, σκόπευαν να ξεκινήσουν από την κουζίνα του εστιατορίου, την οποία θα πυρπολούσαν, έτσι ώστε να προκαλέσουν πανικό και στη συνέχεια θα εγκλώβιζαν τους θαμώνες του μαγαζιού και θα τους πυροβολούσαν. Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο τους ήταν στην τελική ευθεία και ήταν θέμα χρόνου να «χτυπήσουν» το εστιατόριο.

Ακολουθεί ο διάλογος – σοκ που αποκαλύπτει το enikos.gr μεταξύ του «εγκεφάλου» και του 27χρονου Χαϊντέρ που διέμενε, τον περισσότερο καιρό, στη Ζάκυνθο.

  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Θέλω να μπείτε στην κουζίνα του εστιατορίου και να βάλετε φωτιά εκεί.
  • Χαϊντέρ: Εγώ θέλω να αξίζουν τα λεφτά που θα μου δώσεις, γι’ αυτό και θα πάμε στο εστιατόριο, όταν εκεί θα υπάρχουν τουλάχιστον 40- 50 άτομα για να τους σκοτώσουμε όλους.
  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Φρόντισε να μην έχουν κανένα περιθώριο να σωθούν.
  • Χαϊντέρ: Σου το υπόσχομαι και θα σου στείλω φωτογραφία και βίντεο από τον κάθε νεκρό.
  • «Εγκέφαλος» στο Ιράν: Μόνο να φαίνονται καθαρά τα πτώματα στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ