Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον έκτιση ποινής ο κοσμηματοπώλης – «Δολοφόνοι» ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι

Στη φυλακή επιστρέφει ο μεσίτης, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του θα κάνει ο κοσμηματοπώλης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Το δικαστήριο -όπως και πρωτόδικα- έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορούμενους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και τους καταδίκασε για την θανατηφόρα σωματική βλάβη του ακτιβιστή.

Αναγνώρισε ομόφωνα στους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος στον κοσμηματοπώλη και σύννομο βίο στο μεσίτη. Η εξέλιξη αυτή «έριξε» την ποινή: σε έξι χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα ο μεσίτης και σε πέντε χρόνια ο κοσμηματοπώλης.

Οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν την φυλάκιση του μεσίτη, ενώ κατ’ οίκον έκτιση της ποινής θα κάνει ο κοσμηματοπώλης.

Με το άκουσμα της απόφασης, οι συγκεντρωμένοι στο δικαστήριο ξέσπασαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δολοφόνοι».

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, την απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας. «Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου εκνευρισμένος από τις φθορές στο κατάστημά του, μπορούσε να αποφύγει το αποτέλεσμα, αν άνοιγε την πόρτα και δεν τον κρατούσε εγκλωβισμένο μέσα. Δεν δικαιολογείται η αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, που χτύπησε το θύμα, δίνοντας την πιο καίρια κλωτσιά στο κεφάλι του, ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός για τον κοσμηματοπώλη.

Αναφερόμενος στον 61χρονο μεσίτη τόνισε ότι «στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι ενήργησε ενστικτωδώς. Ο ισχυρισμός ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ευσταθεί». «Δεν προκλήθηκε από το θύμα. Δεν υπήρξε έμπρακτη μετάνοια και μεταμέλεια», ανέφερε ο κ. Κωσταρέλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ