Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας μήνυσε την παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά – Η ερώτηση για την Ίριδα

Με μήνυση απάντησε στους ισχυρισμούς της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, καθώς η μάρτυρας διαφοροποιήθηκε από την ανακριτική της κατάθεση.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ένταση ανάμεσα σε Κούγια και Ηλιάδη για το σύνδρομο «Μινχάουζεν»

Της Άννας Κανδύλη 

Η κ. Καρατζά είχε αναφέρει πως επικοινώνησαν μαζί της από το Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, ενώ στο δικαστήριο υποστήριξε πως η επικοινωνία είχε γίνει πριν από την ανακοπή, όπως έχουν καταθέσει και άλλοι γιατροί του Καραμανδανείου. «Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση στον αναισθησιολόγο από τον Κούγια – Η εξέταση του Ηλιάδη

Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτέ ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.

Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

Δίκη Πισπιρίγκου: Νέα απάντηση Ηλιάδη στις αιχμές Κούγια – «Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται αλλά δωρίζονται»

Κούγιας: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε την Τζωρτζίνα σε εσάς;

Μάρτυρας: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά.

Κούγιας: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε ηλεκτροκαρδιογράφημα; Και το παιδί πέθανε;

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε.

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λέει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η ερώτηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ