Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντος διέταξε το δικαστήριο

Τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου άνδρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό διέταξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας.

Tης Άννας Κανδύλη

Ο καταγγέλλων δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, με τον δικηγόρο του Γιάννη Βλάχος να δηλώνει πως δεν μπορεί να τον εντοπίσει, ενώ έγινε προσπάθεια και από την έδρα του δικαστηρίου χωρίς αποτέλεσμα.

Αλλά και το τέταρτο φερόμενο θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη που κλήθηκε να καταθέσει, λόγω της απουσίας του άλλου καταγγέλλοντα, δεν βρισκόταν στο δικαστήριο, καθώς όπως δηλώθηκε εμφάνισε συμπτώματα COVID.
Έτσι κατά τη σημερινή διαδικασία κλήθηκαν να καταθέσουν μάρτυρες που έχουν προταθεί από τον κατηγορούμενο στο στάδιο της ανάκρισης.

Μεταξύ αυτών η πρώην νύφη του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Κατά τη μάρτυρα, εις βάρος του Δ. Λιγνάδη στήθηκε μία σκευωρία που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο, ενώ υποστήριξε πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη τον χαρακτήρισε σε δηλώσεις της επικίνδυνο λόγω φόβου.

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι έπαθε πανικό φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.

Γιάννης Βλάχος : Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος δεν θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.

Λιγνάδης

Γιάννης Βλάχος : Πιστεύετε ότι είναι κατηγορούμενος λόγω σκευωρίας; Ποια είναι; Σας βλέπω κάθε ημέρα εδώ.

Μάρτυρας : Κι εσείς εάν είχατε δικό σας άνθρωπο κάθε ημέρα θα ήσασταν εδώ.

Ξεκίνησε από το χώρο του θεάτρου και του Εθνικού για να μην είναι ο Δημήτρης στη διεύθυνση και αυτό το εκμεταλλεύτηκε συγκεκριμένος χώρος που το οργάνωσε, όλοι έχουν τους ίδιους δικηγόρους, γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι. Είναι όλοι μαζί. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανέναν, τα βλέπω εδώ κάθε μέρα εδώ, μόνο μεταξύ τους μιλάνε.

Γιάννης Βλάχος : Έχετε στοιχεία ότι ο Αλί (πρώτος καταγγέλλοντας) γνώριζε τους υπόλοιπους;

Μάρτυρας :Είδα ότι κανείς δεν συνοδευόταν από συγγενείς, φίλους, σύντροφο, μόνο μεταξύ τους, μιλούσαν…Διαβάζοντας τις πρώτες μηνύσεις εδραιώθηκε η άποψη μου ότι πρόκειται περί σκευωρίας.

Μ.Κουρτέση : Δεν γνωρίζετε ότι πάντα γινόταν με απευθείας ανάθεση η επιλογή του διευθυντή του Εθνικού ;

Μάρτυρας: Όχι. Για τον Δημήτρη που με ενδιέφερε το γνώριζα. Τα τελευταία αρκετά χρόνια που πήγαινα στα θέατρα οι διευθυντές δεν είχαν τόσο έντονη προσωπικότητα όπως του κατηγορούμενου. Ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα.

Μ.Κουρτέση : Θεωρείτε ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

Μάρτυρας : Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Μ.Κουρτέση : Θεωρείται ότι οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ανήκουν σε συγκεκριμένο χώρο;

Μάρτυρας : Είπα πως έφτασε εδώ, το κατηγορητήριο. Εγώ για το δικαστήριο δεν είπα. Εσείς με ρωτήσατε για το κίνητρο. Θεωρώ ότι το κίνητρο υποστηρίζεται από συγκεκριμένο χώρο.

Μ.Κουρτέση : Αυτούς τους 4 ανθρώπους τους γνωρίζετε;

Μάρτυρας : Όχι

Μ.Κουρτέση : Τους έχετε δει εδώ να τους έχει προσεγγίσει κάποιος από πολιτικό χώρο;

Μάρτυρας : Ναι. Στις πρώτες συνεδριάσεις είδα βουλευτή από συγκεκριμένο χώρο

Μ.Κουρτέση : Ήρθε όντως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εγώ δεν την γνωρίζω

Μάρτυρας : Την είδα να μιλά με Αλί και να τον χτυπάει στην πλάτη…

Η μάρτυρας ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι δεν είδε την βουλευτή να μιλά με τα άλλα φερόμενα θύματα, καθώς επίσης ότι δεν έχει και συγκεκριμένα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτό που υποστηρίζει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ