Δίκη Ινδαρέ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης και οι γιοι του – «Εξιλαστήρια θύματα» είπε η εισαγγελέας

Με την αθώωση λόγω αμφιβολιών του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του έριξε αυλαία το Τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων όπου δικάζονταν για τα επεισόδια τα οποία είχαν σημειωθεί κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019.

Της Άννας Κανδύλη

Την αθώωσή τους είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως δεν προέκυψε ότι τέλεσαν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός εντόπισε αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών σε σχέση με τα όσα είχαν υποστηρίξει προανακριτικά ενώ χαρακτήρισε τους κατηγορουμένους «εξιλαστήρια θύματα» των αστυνομικών προκειμένου να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε επίσης και τις καταθέσεις γειτόνων, οι οποίοι είδαν τον σκηνοθέτη και τους δύο γιους του στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι με απόλυτη βεβαιότητα δεν τέλεσαν αυτές τις πράξεις. Έγιναν θύματα μιας τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. και χρησιμοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται», κατέληξε η εισαγγελέας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ