ΗΠΑ: Ποιος είναι ο Τούρκος φίλος του Ερντογάν, «Dr Οζ» που ηττήθηκε από τον Φέτερμαν

Ο «εκλεκτός» του Ντόναλντ Τραμπ και φίλος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Dr. Μεχμέτ Οζ ηττήθηκε στην Πενσιλβάνια από τον Τζον Φέτερμαν κατά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Ο Dr. Οζ, που είναι γνωστός τηλεγιατρός στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγγραφέας οκτώ best – seller εναλλακτικής Ιατρικής και αυτοβοήθειας, ήθελε να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα του στην πολιτική και ήταν υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, έχοντας τη στήριξη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πολλά ήταν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του ζεύγους Ερντογάν να συνομιλεί με τον διάσημο τηλεγιατρό που έχει προβάλει στα κοινωνικά δίκτυα, η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον.

Dr Oz- Ερντογάν- Τσαβούσογλου
Πηγή φωτό: Anadolu

Γεννημένος στο Κλίβελαντ του Οχάιο ως παιδί Τούρκων μεταναστών, με διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και τουρκική και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, ο Μεχμέτ Οζ αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Harvard και στη συνέχεια εργάστηκε σε μεγάλα ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ, με τελευταίο το NY Presbyterian-Columbia Medical Center, έχοντας διδάξει ενδιάμεσα και στο πανεπιστήμιο Columbia.

Ο 62χρονος Μεχμέτ Οζ ήταν ο πρώτος υποψήφιος μουσουλμάνος Γερουσιαστής, ο οποίος μάχεται με πάθος κατά της «ισλαμοφοβίας» στις ΗΠΑ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή φωτό: Bloomberg

Πρόσφατα εκπρόσωποι της ελληνοαμερικανικής, της εβραϊκής και της αρμένικης ομογένειας των ΗΠΑ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεκλογικό του κέντρο ζητώντας από τους ψηφοφόρους να τον «σταματήσουν». Κύριο ρόλο σε αυτές τις διαμαρτυρίες έπαιξε η στήριξη του Οζ σε μια σειρά θέσεων του Ερντογάν, όπως η μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο 62χρονος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το Κογκρέσο με διπλή υπηκοότητα, που έχει υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ξένης χώρας, καθώς τη δεκαετία του 1980 υπηρέτησε οικειοθελώς στον στρατό της Τουρκίας για έξι εβδομάδες.

Ο τηλεαστέρας γιατρός και Τούρκος υπήκοος διαθέτει και το δικό του αστέρι στη «Λεωφόρο της Δόξας», στο Χόλυγουντ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ