Δίκη Χρυσής Αυγής: Χυδαία επίθεση του Γιάννη Λαγού στην Μάγδα Φύσσα

Ένταση επικράτησε λίγο πριν από την λήξη της σημερινής συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός επιτέθηκε φραστικά στην Μάγδα Φύσσα με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Νέα πρόκληση από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί»

Της Άννας Κανδύλη 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου ζήτησε να σταματήσουν από την πλευρά των κατηγορουμένων να αποκαλούν τον γιο της «μακαρίτη», καθώς, όπως είπε, με έμφαση: «έχει δολοφονηθεί».

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεχθήκαμε οργανωμένη επίθεση, δεν ήταν τυχαία όσα έγιναν» – Τι κατέθεσε παιδικός φίλος του Παύλου Φύσσα

Τότε ο Γιάννης Λαγός άρχισε να φωνάζει λέγοντας «είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα… άντε γ…» με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να τον σταματήσουν, βάζοντάς του χειροπέδες. Από την πλευρά των θυμάτων της Χρυσής Αυγής άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνοι» με τον Γ. Λαγό να τους απαντά ειρωνικά «άντε γεια ρε».

Μάγδα Φύσσα
Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα η Δήμητρα Ζώρζου, αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς την στιγμή που ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε, αυτή καθόταν σε ένα παγκάκι με μία φίλη της σε πολύ μικρή απόσταση. Όπως περιέγραψε, ομάδα «μαυροφορεμένων με ρόπαλα» κυνηγούσαν τον Φύσσα και τον χτύπησαν κάποιοι εξ αυτών στην πλάτη. Είδε επίσης να φτάνει στο σημείο το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και τον ίδιο να βγαίνει από μέσα. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, πλησίασε τον μουσικό, ο οποίος είχε βρεθεί σε ένα κλοιό «να τον αγκαλιάζει και να γυρίζει στο αμάξι». Όπως είπε «την ώρα που πάει να μπει εμφανίζονται δύο αστυνομικοί που πάνε στον Παύλο και εκείνος τους φωνάζει ‘πιάστε τον, με μαχαίρωσε’».

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέες προκλήσεις από τον Λαγό – «Δεν θα περάσετε εύκολα, θα το εξευτελίσω το δικαστήριό σας»

Καλείται η σύντροφος του Παύλου

Νωρίτερα, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε η σύντροφος του Π. Φύσσα, στα χέρια της οποίας είχε ξεψυχήσει ο μουσικός και ότι θα κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο στην επόμενη δικάσιμο, 18 Ιανουαρίου.

Η γυναίκα που ήταν με τον Παύλο και την παρέα του στην καφετέρια «Κοράλι» λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία, δεν είχε προσέλθει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά ούτε και τώρα στο δευτεροβάθμιο. Έτσι, αναζητήθηκε κατόπιν αιτημάτων της υπεράσπισης, που αναμένει να περιγράψει τα όσα έγιναν στην καφετέρια, τα οποία κατά την θέση τους δεν είναι αυτά που περιέγραψαν φίλοι του δολοφονηθέντος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ