Διεκόπη η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία – “This is Sparta” φώναξε ο Τζέραλντ Μπάτλερ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη Σπάρτη για την αφή του βωμού από τον Τζέραλντ Μπάτλερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Ο διάσημος ηθοποιός, Τζέραρντ Μπάτλερ, που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία 300 άναψε το βωμό στη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα. Στο τέλος μάλιστα, φώναξε “This is Sparta”, την ατάκα από την ταινία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ