Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΟΙΚ

Διαμαρτυρία έξω από το ΥΠΟΙΚ

 

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι των εν Ελλάδι καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους. Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του Γιάννη Στουρνάρα, κ. Σπέντζο.

Όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν από την πλευρά του ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώσεις ότι η τράπεζα θα απορροφηθεί από ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και πως διασφαλιστούν και οι καταθέσεις και οι θέσεις εργασίας.

Τους ειπώθηκε ακόμη ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η μεταβίβαση των υποκαταστημάτων σε νέα τράπεζα να γίνει πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των μητρικών στην Κύπρο.

«Η απόφαση είναι να έχουν αποσχισθεί οι ελληνικές δραστηριότητες πριν γίνει η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση της Λαϊκής», δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων Γιάννης Ρούσσος.

Είπε ακόμη ότι κ. Σπέντζος επανέλαβε οι εξελίξεις δεν θα «τρέξουν», πριν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

«Συνεχίζουμε, δε σταματάμε, κάθε μέρα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση που είναι να ανοίξουν οι τράπεζες, να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, όλοι οι εργαζόμενοι να μη χάσουν τις θέσεις εργασίας τους και τα δικαιώματά τους», ανέφερα χαρακτηριστικά.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «οι θέσεις απασχόλησης στα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα αποτελούν τον όρο οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης χιλιάδων εργαζομένων».

«Τούτη την ώρα», συμπληρώνεται, «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η σοβαρότητα του ζητήματος δεν επιτρέπει ούτε εικασίες, ούτε σενάρια, ούτε επικοινωνικές διαχειρίσεις».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «αποτελεί άμεση και επιτακτική αναγκαιότητα μία σαφής και ξεκάθαρη παρέμβαση που να διαλύει κάθε αμφιβολία το μέλλον των θέσεων εργασίας και την τύχη των καταθέσεων των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ