Διακόπηκαν ξαφνικά τα γυρίσματα της ταινίας του Σμαραγδή – Η οργή του σκηνοθέτη

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, ξεκίνησαν μόλις χθες στο Ηράκλειο και σήμερα… διακόπηκαν. Αιτία, μία γραφειοκρατική εμπλοκή, με την οποία ήρθε αντιμέτωπος ο γνωστός σκηνοθέτης.

Σύμφω��α με πληροφορίες του cretapost, τα γυρίσματα επρόκειτο να γίνουν σήμερα στο Ενετικό Φρούριο του Κούλε, ωστόσο η αρχαιολογία «μπλόκαρε» την διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ενώ το συνεργείο βρισκόταν στο Ενετικό Φρούριο του Κούλε, υπάλληλοι της αρχαιολογίας μετέβησαν στο σημείο και απαγόρευσαν την έναρξη των γυρισμάτων, καθώς όπως ανέφεραν, δεν υπάρχει σχετική άδεια από το ΚΑΣ.

Ο Γιάννης Σμαραγδής, ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι όχι μόνο υπάρχει η απαραίτητη άδεια από το ΚΑΣ, αλλά έχει πληρωθεί και το ανάλογο παράβολο, καλώντας τους μάλιστα να επικοινωνήσουν με το ΚΑΣ προκειμένου να το διαπιστώσουν και οι ίδιοι.

Οργισμένη απάντηση Σμαραγδή

«Όταν θέλεις να δημιουργήσεις ένα πρόβλημα, το δημιουργείς. Δυστυχώς σήμερα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα χωρίς καν να υπάρχει» επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο γνωστός σκηνοθέτης.

Ο ίδιος μάλιστα διερωτήθηκε πώς οι εν λόγω υπάλληλοι, προέβησαν στη συγκεκριμένη κίνηση μπλοκάροντας τα γυρίσματα όταν «και η άδεια υπάρχει, και το παράβολο έχει πληρωθεί, ενώ η ταινία γίνεται με την στήριξη τόσο του υπουργείου Πολιτισμού όσο και του δήμου Ηρακλείου».

Ο κ. Σμαραγδής πρόσθεσε ότι μία εκ των υπαλλήλων, απείλησε τον ίδιο ότι αν προχωρήσει στα γυρίσματα «θα βάλει τουρίστες στο πλάνο!».

«Αυτή η Ελλάδα έδιωξε τον Καζαντζάκη από τη χώρα»

«Υπάρχει μία ανώτερη Ελλάδα που προσπαθεί να ανεβάσει τα πράγματα και μία κατώτερη που προσπαθεί να τα κατεβάσει. Εγώ θέλω να υπηρετώ την πρώτη. Δυστυχώς όμως η δεύτερη υπάρχει και υπήρχε πάντα. Αυτή ήταν που έδιωξε τον Καζαντζάκη από την Ελλάδα», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Σμαραγδής και παράλληλα τόνισε πως αν και ο ίδιος ήταν νεότερος θα είχε φύγει από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα εν τέλει θα συνεχιστουν κανονικά, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης: «Εμείς συνεχίζουμε κι ένας Θεός ξέρει τί θα συμβεί».

Πηγή: cretapost.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε σε έκθεση φωτογραφίας – ΦΩΤΟ

Τα 10 καλύτερα σημεία για φωτογραφίες στην Αθήνα

Στο λιμάνι της Κέρκυρας η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ