Χανιά: «Βρωμάς, χοντρή» – Καταγγέλλουν «κόλαση» σε προπονήσεις καλλιτεχνικής κολύμβησης και κατέθεσαν μήνυση

Κακοποιητικές συμπεριφορές με ύβρεις, απαξιωτικά σχόλια και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια, καταγγέλλουν οι γονείς μίας ανήλικης αθλήτριας της καλλιτεχνικής κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων (ΝΟΧ), που ζητούν την ποινή δίωξη της υπεύθυνης με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν. Σημειώνουν, δε, ότι οι καθημερινές αυτές συμπεριφορές γίνονται και με την ανοχή των εκάστοτε διοικήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το zarpanews.gr, οι γονείς στην αναφορά τους κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση κακοποιητικές συμπεριφορές από ανθρώπους που χωρίς να έχουν καμία παιδαγωγική κατάρτιση, βαφτίζονται προπονητές και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο να «σπάσει το απόστημα», όπως λένε, που ταλανίζει επί σειρά ετών τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Ακόμα, γίνεται λόγος για υβριστικές εκφράσεις και σωρεία ρατσιστικών επιθέσεων (βρωμάς, χοντρή, γύφιτισσα, κ@λ@παιδ@ κλπ) με αποδέκτες ανήλικα κορίτσια, δήθεν στον βωμό του πρωταθλητισμού, αναγκάζοντας πολλά -και πολλά υποσχόμενα από αυτά- να εγκαταλείψουν το άθλημα.

Η εισαγγελία ανηλίκων στα Χανιά, καλείται πλέον να ερευνήσει τις επώνυμες καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά, με ψυχολογική βία (και σε μία περίπτωση και σωματική), ύβρεις, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ρατσιστικές επιθέσεις, μια κακοποιητική συμπεριφορά της οποίας τα κίνητρα ελέγχονται.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, πέρα από τις προσβολές, η συγκεκριμένη προπονήτρια στράφηκε ανοικτά κατά του 14χρονου παιδιού, προσβάλλοντάς το δημόσια, με αποτέλεσμα, μια αθλήτρια με σημαντικές διακρίσεις και μεγάλη δυναμική εξέλιξης (είχε κληθεί στην εθνική Ελλάδος) να καταλήξει όχι μόνο εκτός αθλήματος αλλά και σε ψυχολόγους, για να επουλωθούν τα τραύματα στην ψυχή της.

Οι γονείς, όχι με τιμωρητική διάθεση αλλά διεκδικώντας μια θετική αλλαγή, ζητούν πλέον την ποινική δίωξη της προπονήτριας ενώ η δημοσιοποίηση της υπόθεσης αναμένεται να ανοίξει «στόματα» και άλλων γονέων που από φόβο ή από παραίτηση, παραμένουν κλειστά.

ΦΩΤΟ αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ