Χανιά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 85χρονου – Τι αναφέρει ο γιος του

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 85χρονου που αγνοείται.

Ο Γιώργος Αποστολάκης από το χωριό Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά στα Χανιά πάσχει από Αλτσχάιμερ. Όπως αναφέρει το neakriti, ο ηλικιωμένος έφυγε από το σπίτι του στις 11 το πρωί της Πέμπτης για την καθιερωμένη βόλτα του στα χωράφια της οικογένειας. Στις 2 το μεσημέρι, η σύζυγος και τα παιδιά του, βλέποντας πως δεν επέστρεφε, άρχισαν να ανησυχούν.

Αρχικά έψαξαν μόνοι τους, ενώ ο γιος του έκανε έρευνες ακόμη και με drone χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Στις έρευνες συμμετέχει η αστυνομία, πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, μέλη της οικογένειας αλλά και εθελοντές, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του ηλικιωμένου.

Οι πρώτες έρευνες έγιναν νυχτερινές ώρες από το ΤΑΕ Χανίων, ενώ το πρωί της Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου, με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίστηκαν πιο εντατικά με τη συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, που συμμετείχε με ένα πεζοπόρο τμήμα, του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και τμήματος της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Τι δήλωσε ο γιος του 85χρονου

Ο γιος του επιβεβαίωσε ότι ο 85χρονος πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά δεν αντιμετωπίζει κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

“Έφυγε από το σπίτι για τη βόλτα που καθημερινά συνήθιζε να κάνει. Ήταν καλά ντυμένος για να προστατευτεί από το κρύο, φορούσε τζιν παντελόνι, μπουφάν και καπέλο. Ο ίδιος τόνισε πως του άρεσε να επισκέπτεται τα μέρη στα οποία πήγαινε και στα χρόνια που ήταν ακόμα υγιής, όταν εργαζόταν ως αγροφύλακας” περιέγραψε.

“Ξέραμε τα σημεία που ψάχναμε. Ήταν σταθερά τα σημεία που πήγαινε κάθε μέρα” πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ