Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο 26χρονος που συνελήφθη στις Καλύβες του δήμου Αποκορώνου, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ.
Ο 26χρονος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μεταφέρθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και παρέμεινε για δύο περίπου ώρες, χωρίς ωστόσο να διαβεί το κατώφλι της Εισαγγελίας, αφού επέμενε να είναι παρών ο δικηγόρος του, ο οποίος δεν εμφανίστηκε.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα και η ώρα της απολογίας του, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοτραυματιστεί στα κρατητήρια.
Πρόκειται για ένα νέο άνδρα, υπήκοο Αζερμπαϊτζάν, που ταξιδεύει με πολωνικό διαβατήριο. Ο ίδιος ήρθε στα Χανιά στις 16 Ιουνίου και επέλεξε να μείνει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο με θέα τον κόλπο της Σούδας και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προπληρώνοντας, μάλιστα, έναν μήνα.
Μετά τη σύλληψή του, εντοπίστηκε στο δωμάτιό του, φωτογραφική μηχανή και ένας φορητός υπολογιστής με 5.000 φωτογραφικά αρχεία, τα οποία είχε στείλει σε άγνωστο παραλήπτη και στη συνέχεια τα είχε διαγράψει.
Μάλιστα, φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει ειδικό λογισμικό κρυπτογράφησης.