Χανιά: Οι ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι που προκάλεσαν αντιδράσεις και η απάντηση του δήμου

Δημόσια συζήτηση έχει ξεκινήσει στα social media σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τις ξαπλώστρες στο Ελαφονήσι στα Χανιά. Μια φωτογραφία που δείχνει την πανέμορφη παραλία της Κρήτης να έχει γεμίσει με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αποτέλεσε την αφορμή ώστε κάποιοι χρήστες να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους γι’ αυτές τις εικόνες.

Ορισμένοι μιλούν για καταστροφή της μαγευτικής αυτής παραλίας και άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι επιβεβλημένο να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον.

“Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Πρόσβαση μόνο με πλοίο. Τώρα έχει γίνει τσίρκο. Πολύ κρίμα” γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης, ενώ άλλο σχόλιο αναφέρει: “Κρίμα, αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο έχει μετατραπεί σε μια ασχήμια στην κυριολεξία. Ευτυχώς, το πρόλαβα στα καλύτερά του. Πόσο πολύ λυπάμαι”.

Η φωτογραφία που αποτέλεσε την αφορμή για να εκφραστούν αντιδράσεις, είναι αυτή:

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης, μίλησε στην εκπομπή “Καλοκαίρι Μαζί” του ΑΝΤ1 για το ζήτημα και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

“Γίνεται να υπάρχει μια τέτοια παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχει ξαπλώστρες;”, είπε αρχικά και στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι έχουν βγει οι απαιτούμενες άδειες ώστε να υπάρχουν αυτές οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες στο Ελαφονήσι.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο κομμάτι παραλίας, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι δεν θέλουν την ξαπλώστρα, ενώ σύμφωνα με την δική του οπτική “το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πάρα πολλές ακόμα ξαπλώστρες για να εξυπηρετείται ο κόσμος”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι το φυσικό κάλλος της περιοχής τον καιρό που δεν υπάρχει επισκεψιμότητα αναπλάθεται. “Σκουπίδια δεν υπάρχουν με την καθαριότητα που επιβάλλουμε. Έχουμε ένα περιβάλλον πεντακάθαρο, που το φυλάμε και το προστατεύουμε περιβαλλοντικά”, είπε ο κ. Μυλωνάκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ