Επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν για Συρία, Ουκρανία και εξαγωγές σιτηρών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με φόνο την συνέχιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι καιρός τα Ηνωμένα Έθνη να δράσουν σχετικά με το σχέδιο ασφαλούς διαδρόμου για τις εξαγωγές σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, σύμφωνα με τη δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στη Συρία, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για εξαγωγή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Ερντογάν τόνισε ότι δίνει σημασία στην επέκταση του διασυνοριακού μηχανισμού στη Συρία και υπογράμμισε ότι είναι καιρός να ληφθούν μέτρα σχετικά με το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για εξαγωγή σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα.

Επαναλαμβάνοντας ότι ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας πρέπει να τερματιστεί με μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη, μέσω διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην αναζωογόνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ