Χανιά: Νέες καταγγελίες για το γηροκομείο – «κολαστήριο» – «Αν ξαναέρθεις θα σου σπάσουμε τα πόδια»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο -«κολαστήριο» στα Χανιά και το οικονομικό κίνητρο που φέρεται να υπήρχε πίσω την δράση των κατηγορουμένων στη συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης και θανάτων ηλικιωμένων.

Η Μαρίνα Σαριδάκη, φοροτεχνικός, κατέθεσε στην ΕΡΤ την προσωπική της μαρτυρία για την 92χρονη θεία της, η οποία εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις όσο διέμενε εκεί.

Προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση πως η ιδιοκτησία του γηροκομείου, πριν από λίγα χρόνια, είχε επιχειρήσει να το πωλήσει με αντίτιμο 3.700.000 ευρώ, περιγράφοντάς το με τα καλύτερα λόγια.

Ο πατέρας της κα Σαριδάκη επισκεπτόταν την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια.

Ηράκλειο κλοπή - Πάτρα απάτη

“Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις, για τις οποίες ο πατέρας μου έπρεπε να τους έχει προειδοποιήσει” είπε η ίδια και πρόσθεσε:

«Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Η υπόθεση αυτή αφορά στο 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κα Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την συγκεκριμένη κυρία.

«Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα» τόνισε η φοροτεχνικός και συμπλήρωσε:

“Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».

Ύποπτες συναλλαγές και μεταβιβάσεις ακινήτων

Απαντώντας στο τι έγινε στη συνέχεια με την ακίνητη περιουσία της 92χρονης γυναίκας που δεν ζει πια, η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι αυτό έχει μεταβιβασθεί.

«Έχει αλλάξει σίγουρα χέρια. Το πήραν οι ιδιοκτήτες της δομής και το μεταβίβασαν σε επιχειρηματία που την ίδια περίοδο είχε αναλάβει κάποιες εργασίες στο γηροκομείο», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Σαριδάκη.

Όπως είπε η ίδια «εικάζω ότι υπήρχαν μεταξύ τους οικονομικές εκκρεμότητες από τη διαδικασία της ανακαίνισης στην «Αγία Σκέπη» και ως αντάλλαγμα της υπηρεσίας και της οφειλής δόθηκε το ακίνητο της θείας».

Σύμφωνα με τα όσα, αποκαλυπτικά περιέγραψε, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μεταβίβασης του ακινήτου έβαλαν στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας ένα συμβολικό αντίτιμο.

«Το ακίνητο βρίσκεται ίσως στην πιο ακριβή περιοχή, με οικόπεδο φιλέτο. Η συναλλαγή φέρεται να ολοκληρώθηκε με 50.000 ευρώ όταν η αντικειμενική αξία του ακινήτου ήταν 167.000 ευρώ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ