Χανιά: Φυλάκιση 4 ετών χωρίς αναστολή στην 38χρονη για την απάτη με τα “φτωχά παιδιά” από το Facebook

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των Χανίων στην 38χρονη, που είχε καταφέρει να εξαπατήσει ανυποψίαστους πολίτες, πείθοντάς τους να ενισχύσουν οικονομικά δήθεν “άπορες οικογένειες”, χρησιμοποιώντας μάλιστα φωτογραφίες παιδιών που έβρισκε στο διαδίκτυο και τα social media.

Η 38χρονη δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο της. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης να της επιβάλει πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, η ιστορία στήθηκε πολύ έξυπνα από την 38χρονη, η οποία με το πρόσχημα της προσφοράς βοήθειας σε τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας 17, 10 και δύο ετών, και την γιαγιά τους, κατάφερνε να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, το κουβάρι της απάτης ξετυλίχθηκε όταν κάποια από τα θύματα της 38χρονης είδαν φωτογραφίες των παιδιών σε διάφορα προφίλ στα social media.

Μάλιστα, είχε στηθεί και λαχειοφόρος αγορά για την οικονομική ενίσχυση της “γιαγιάς και των εγγονών της”, που σύμφωνα με την 38χρονη ζούσαν με… ζαχαρόνερο.

Η επιτήδεια Χανιώτισσα είχε παρουσιάσει την μητέρα της, ως τη γιαγιά των τριών ανήλικων παιδιών, η οποία δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για συνέργεια. 

Σε ό,τι αφορά τα “δήθεν φτωχά αδέλφια” αφενός δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους και αφετέρου οι οικείοι τους δεν γνώριζαν ότι τα παρουσίαζαν ως μέλη άπορης οικογένειας.  

Πηγή: zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ