Χαλκιδική: Καρέ καρέ η σωτήρια επέμβαση της 16χρονης – Πώς έσωσε από πνιγμό τον 10χρονο

Στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την σωτήρια επέμβαση της 16χρονης, η οποία έσωσε την ζωή ενός 10χρονου αγοριού, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. Το αγόρι βρισκόταν σε κατάστημα εστίασης μαζί με την μητέρα του, όταν στάθηκαν τρία κομμάτια αγγούρι στον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδη, που είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια του Kids Save Lives σε όλη την Ευρώπη, έσπευσε να βοηθήσει το παιδί.

Χαλκιδική: Πώς η 16χρονη Μαρία έσωσε από πνιγμό τον 10χρονο – Τι είναι η λαβή «Χάιμλιχ»

Όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε η ΕΡΤ, η ανήλικη διασώστρια άρχισε να χτυπά την πλάτη του αγοριού, καθώς ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Μαζί της ήταν και ο γιατρός πατέρας της. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την τεχνική «χάιμλιχ» καταφέρνει να βοηθήσει ώστε η τροφή να βγει από το στόμα του παιδιού και αυτό να μπορέσει να αναπνεύσει ξανά. Αν και είναι μόλις 16 ετών, η Μαρία γνωρίζει πολύ καλά πώς να αντιδράσει σε επείγουσες καταστάσεις.

Η Μαρία έχει επέμβει σωτήρια άλλες επτά φορές από τα 12 της χρόνια, τέσσερις φορές έχει κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ έχει σώσει και δύο άτομα από πνιγμό.

Χαλκιδική: 16χρονη έγινε φύλακας – άγγελος για 10χρονο αγόρι – Το έσωσε από πνιγμό ενώ έτρωγε αγγούρι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ