Χαλάνδρι: Έτσι δρούσαν οι κακοποιοί που παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και ρήμαζαν σπίτια – BINTEO ντοκουμέντο

Την δράση σπείρας που έκλεβε σπίτια, με τον αρχηγό της να παρουσιάζεται ως δήθεν τεχνικός της ΔΕΗ, κατέγραψαν εσωτερικές κάμερες διαμερίσματος στο Χαλάνδρι.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ, ο αρχηγός της σπείρας απομόνωσε την γυναίκα που βρισκόταν στην κουζίνα, έδωσε στους συνεργούς του τη δυνατότητα να μπουν στο διαμέρισμα να ερευνήσουν τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ασφάλεια βορειοανατολικής Αττικής έπειτα από έρευνες πέρασε χειροπέδες σε οκτώ μέλη της σπείρας. Οι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης είχαν πραγματοποιήσει 13 κλοπές και τρεις απόπειρες σε οικίες, σε Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Νέα Σμύρνη και Νέα Φιλαδέλφεια, με τη λεία τους να φτάνει τα 90.000 ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο, όπου εκμεταλλεύτηκαν ένα παραθυράκι του νόμου και αφού αποζημίωσαν τα θύματά τους και τους επέστρεψαν τα 90.000 ευρώ που ήταν η λεία των κλοπιμαίων, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ