Χαλάνδρι: Επεισοδιακή η δίκη για τους πυροβολισμούς κατά οφθαλμίατρου – Τι ζήτησε η εικαστικός, τι κατέθεσε το θύμα

Επεισοδιακά ξεκίνησε σήμερα η δίκη της εικαστικού Κλοντιάνα Τσέλο, η οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 70χρονο πατέρα του παιδιού της έξω από το σπίτι του, στο Χαλάνδρι, πέρυσι.

Η 50χρονη, η οποία κατηγορείται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο για να την εκπροσωπήσει με το δικαστήριο να της διορίζει από τον κατάλογο. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν της άρεσε και ζήτησε να της διοριστεί άλλος. Όμως ούτε εκείνος την ικανοποίησε, με αποτέλεσμα η δίκη της να ξεκινήσει χωρίς η ίδια να έχει δικηγόρο στο πλευρό της.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η Κλοντιάνα Τσέλο υπέβαλε πολλά αιτήματα προς το δικαστήριο, είτε για αντικατάσταση των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου, είτε για να κληθεί το παιδί της να καταθέσει, αλλά και για τηλεοπτική κάλυψη της ακροαματικής διαδικασίας. Όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν από την έδρα.

«Θέλω να καλέστε τον Αλβανό πρέσβη να έρθει στο δικαστήριο να με στηρίξει η χώρα μου. Επικαλούμαι την παρουσία του Αλβανού πρέσβη στο δικαστήριο προς υπεράσπιση μου» ξέσπασε η 50χρονη και συμπλήρωσε ότι κάνει απεργία πείνας εδώ και 20 ημέρες.

Τι κατέθεσε ο οφθαλμίατρος

Η διαδικασία ξεκίνησε και στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει ο 70χρονος οφθαλμίατρος, ο οποίος περιέγραψε τη γνωριμία του με την εικαστικό και την επίθεση που δέχθηκε έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, παρουσία της ανήλικης κόρης τους.

«Από το 2018 ο ίδιος είχα αποκλειστικά τη γονική μέριμνα του παιδιού και στην κατηγορουμένη είχε απαγορευτεί με ασφαλιστικά μέτρα να πλησιάζει το παιδί από το 2017. Εκείνη την ημέρα την είδα από μακριά να μας περιμένει έξω από την πολυκατοικία, μιλούσε στο τηλέφωνο και κρατούσε ένα τσαντάκι», είπε ο μάρτυρας.

«Τη στιγμή εκείνη ήρθε η κατηγορούμενη στο παράθυρο του αυτοκινήτου και έλεγε στο παιδί να βγει έξω από αυτό. Μετά πήγε στην κύρια είσοδο και την άκουσα να μου λέει: «Κ@@@@λη το παιδί δε θα κάνει ό,τι θέλεις εσύ. Ατάραχη άνοιξε το τσαντάκι έβγαλε το περίστροφο και άρχισε να με πυροβολεί. Είχε ρίξει τρεις – τέσσερις πυροβολισμούς. Σταμάτησε να πυροβολεί γιατί μάλλον έπαθε εμπλοκή το όπλο και επειδή με έβλεπε ζωντανό με τη λαβή του όπλου άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Προσπάθησα να φύγω… Ήμουν αιμόφυρτος και τότε πήρε μια πέτρα και με χτύπαγε στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Σταμάτησε κάποια στιγμή να με χτυπά και είπε στο παιδί «πάμε να φύγουμε». Το παιδί ξάπλωσε κάτω για να μην πάει μαζί της».

Ο άτυχος άνδρας αναφέρθηκε στη συνέχεια στα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε ενώ τόνισε πως και η ανήλικη κινδύνεψε καθώς κάποια από τις σφαίρες θα μπορούσε, όπως είπε, να έχει εξοστρακιστεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ