Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Τα μηνύματα μίσους λίγο πριν από την επίθεση

Το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς στο Χαλάνδρι εναντίον γνωστού οφθαλμίατρου έχει σοκάρει. «Να δούμε αν θα μπορέσεις πλέον», έγραφε η 49χρονη στον οφθαλμίατρο, λίγες ημέρες πριν τον πυροβολήσει.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Εξαπέλυε ευθείες απειλές και είχε σχεδόν προαναγγείλει την εγκληματική πράξη της στα social media η 49χρονη εικαστικός από την Αλβανία, η οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα τον πρώην σύντροφό της -και, μάλιστα, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους- σε κεντρικό σημείο στο Χαλάνδρι, την περασμένη Πέμπτη.

Ο 68χρονος γνωστός οφθαλμίατρος Γιώργος Νέος δεχόταν σχεδόν καθημερινά απειλητικά μηνύματα από τη 49χρονη, τόσο μέσω social media όσο και με SMS στο κινητό του τηλέφωνο.

Λίγες ημέρες πριν από την πράξη της, η 49χρονη έστειλε νέο υβριστικό και απειλητικό μήνυμα στον οφθαλμίατρο.

«Το βρομόστομά σου θα σου το κλείσω με νόμιμα μέσα, δεν είμαστε τραμπούκοι όπως εσύ», της απάντησε ο οφθαλμίατρος. «Να δούμε αν θα μπορέσεις πλέον», συνέχισε η δράστις, χαρακτηρίζοντας «μαφιόζους» τους αστυνομικούς που καλούσε ο 68χρονος, κάθε φορά που η 49χρονη ενοχλούσε τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αυτοί οι διάλογοι αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας που ζούσε ο γιατρός από το 2016, όταν κέρδισε στα δικαστήρια την πλήρη επιμέλεια της κόρης τους. Από τότε, η 49χρονη εικαστικός είχε πάει δεκάδες φορές στο σπίτι του γιατρού και της Βρετανίδας συζύγου του, απειλώντας θεούς και δαίμονες, ζητώντας παράλληλα να πάρει μαζί της το παιδί.

Όπως έχει καταγγελθεί, μια φορά είχε χτυπήσει τη σύζυγο του γιατρού, ενώ από τον ίδιο ζητούσε χρήματα για να σταματήσει να τον ενοχλεί. Επιπλέον, η εικαστικός φέρεται να καλούσε επίμονα διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, μέσα από τις οποίες ήθελε να εκθέσει τον πρώην σύντροφό της, κατηγορώντας τον ότι κακοποιεί τη μικρή τους κόρη, η οποία, μάλιστα, φέρεται να μην είχε καμία διάθεση να επισκεφθεί, έστω και για λίγες ώρες, το σπίτι της βιολογικής του μητέρας.

Χαλάνδρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12χρονο σήμερα κορίτσι είναι αυτό που κατέρριψε τους ισχυρισμούς της μητέρας του για τον τραυματισμό του γιατρού, μιλώντας στον ειδικό ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη, έπειτα από τη σύλληψή της, στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς υποστήριξε πως είχε πάει στο σημείο απλά για να μιλήσουν με τον γιατρό και να καταφέρει να δει έστω και για λίγο το παιδί της.

«Εκείνος έβγαλε το πιστόλι και προσπάθησε να με πυροβολήσει… Εγώ όμως κατάφερα και του το άρπαξα και εκεί εκπυρσοκρότησε», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, στην προανακριτική της κατάθεση η δράστις. Την ίδια στιγμή, όμως, στο διπλανό γραφείο στην Ασφάλεια, παρουσία ειδικού ψυχολόγου, η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού, η 12χρονη κόρη του γιατρού και της εικαστικού από την Αλβανία, ανέτρεπε τους ισχυρισμούς της ίδιας της μητέρας της.

Σύμφωνα με πηγές, το παιδί φέρεται να είπε στον ψυχολόγο πως την είχε πάρει από το σχολείο ο πατέρας της και έφτασαν μαζί στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους.

Όταν την πήρε από το χέρι για να ανέβουν στο διαμέρισμα στην πολυκατοικία της οδού Ζαν Μωρεάς, στο Χαλάνδρι, εμφανίστηκε μαινόμενη η δράστις, ουρλιάζοντας πως ο 68χρονος βιάζει και κακοποιεί την κόρη της.

Χαλάνδρι

Ο πατέρας του παιδιού αντέδρασε και, ξαφνικά, όπως φέρεται να είπε η μικρή στον ψυχολόγο, «η μαμά έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε τον μπαμπά, που μου κρατούσε το χέρι».

Όταν, πλέον, ο γνωστός οφθαλμίατρος έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος, η γυναίκα άρπαξε το παιδί και προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο. Το κορίτσι, όμως, αντιστάθηκε, ουρλιάζοντας έντρομο από το θέαμα που είχε δει, γραπώθηκε από την πόρτα του αυτοκινήτου και δεν μπήκε στο εσωτερικό του. Ήδη οι γείτονες είχαν βγει στα μπαλκόνια να δουν τι συμβαίνει, ενώ παράλληλα είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, η 49χρονη άφησε το περίστροφο να πέσει στα πόδια της και συνελήφθη.

Μια σκοτεινή και παράλογη ιστορία

Ο επιτυχημένος οφθαλμίατρος και η εντυπωσιακή εικαστικός από την Αλβανία γνωρίστηκαν πριν από χρόνια σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου εκείνη εργαζόταν στην καθαριότητα του κτιρίου. Παράλληλα με την εργασία της, η γυναίκα ασχολείτο με τη ζωγραφική και προσπαθούσε να διεισδύσει σε κύκλους της  λεγόμενης «καλής κοινωνίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να συμμετάσχει σε εκθέσεις έργων τέχνης, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας, ωστόσο, άλλο όνομα από το πραγματικό της.

Η 49χρονη έχει δώσει συνεντεύξεις σε περιοδικά τέχνης, ενώ πήγαινε σε ακριβά εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, προσπαθώντας να διευρύνει τον κοινωνικό κύκλο της.

Πριν και μετά τη γέννηση της κόρης της, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, πριν γνωριστεί με τον γιατρό, είχε συνάψει σχέση και με γνωστό δικηγόρο.

Ο οφθαλμίατρος την ερωτεύτηκε και το 2009 ήρθε στον κόσμο ο καρπός της σχέσης του με την εικαστικό, το 12χρονο σήμερα κοριτσάκι. Από την πρώτη στιγμή και όντας παντρεμένος με τη Βρετανίδα σύζυγό του και μητέρα των δύο άλλων παιδιών του, ο γιατρός είπε όλη την αλήθεια στην οικογένειά του, ενώ αναγνώρισε αμέσως το παιδί.

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Χαλάνδρι - πυροβολισμοί

Χαλάνδρι-πυροβολισμοί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ