Χαλάνδρι: 21 χρόνια κάθειρξη στην εικαστικό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του οφθαλμίατρου

Ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 21 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην Κλοντιάνα Τσέλο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 70χρονου οφθαλμίατρου Γιώργου Νέου στο Χαλάνδρι, την απόπειρα αρπαγής του ανηλίκου παιδιού τους, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Οι πρώτες δηλώσεις του οφθαλμίατρου μετά το εξιτήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Της Άννας Κανδύλη 

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη ακολουθώντας και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος κατά την αγόρευση του τόνισε ότι η κατηγορούμενη είχε στόχο την θανάτωση του γιατρού.

Πυροβολισμοί στο Χαλάνδρι: Τα μηνύματα μίσους λίγο πριν από την επίθεση

«Σκόπευσε και έπληξε σε ζωτικά σημεία το θύμα. Η εμπλοκή στο όπλο έσωσε το θύμα από το μακάβριο τέλος. Η κατηγορούμενη προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της συνέχισε να τον χτυπά στο κεφάλι με το όπλο και στη συνέχεια με μια πέτρα.

Όλοι οι ισχυρισμοί της δεν στέκουν στην κοινή λογική. Μια φράση κράτησα από την κατάθεση του θύματος: ‘Δώστε μου λίγα χρόνια ζωής‘».

Χαλάνδρι: Επεισοδιακή η δίκη για τους πυροβολισμούς κατά οφθαλμίατρου – Τι ζήτησε η εικαστικός, τι κατέθεσε το θύμα

Νωρίτερα η κατηγορούμενη στην απολογία της, που διήρκησε πάνω από 4 ώρες, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι το θύμα έχει συστήσει εγκληματική οργάνωση που έχει στόχο τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο και την αρπαγή της περιουσίας της.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Είμαι αθώα και βρέθηκα σε κατάσταση άμυνας. Από το 2018 έως πρόσφατα προσπαθούσαν να με βάλουν στο ψυχιατρείο. Κάθε έξι μήνες ήθελε να έχει χαρτί ότι δεν είμαι καλά για να παίρνει τα μερίσματα μου. Δεχόμουν απειλές. «Σταματά τις ενέργειες που κανείς. Θα σε βάλουμε ψυχιατρείο, θα σε ξεκάνουμε με ένεση», μου έγραφαν».

Αναφερόμενη στην ημέρα της επίθεσης έδωσε τη δική της εκδοχή για τα όσα έγιναν: «Η ώρα πέρασε και περίπου στις 3 βλέπω το αυτοκίνητο του. Περιμένω να βγουν από το αμάξι. Έχει ανοίξει τη γκαραζόπορτα με το κοντρόλ. Βγήκε από το αμάξι το παιδί και ήρθε στην αγκαλιά μου. Γυρίζω το κεφάλι μου και αυτός με έχει σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του. Του λέω τι βλακείες κανείς! Αρπάζω το όπλο, έμοιαζε με παιδικό. Εκείνος ορμάει πάνω μου. «Φέρτο ηλίθια! Θα σε σκοτώσω! Πες στο παιδί να έρθει πίσω, θα σε σκοτώσω και τις δυο!». Ήμουν σε καθεστώς τρόμου. Πάνω στο διαπληκτισμό δεν ξέρω που πήγαιναν οι σφαίρες» ανέφερε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ