Bullying: “Πήγαινε αυτοκτόνα, θα σε σκοτώσουμε” – Νέα καταγγελία και κραυγή αγωνίας “αγωνιστείτε να σωθούν τα παιδιά του κόσμου”

Τα περιστατικά bullying συνεχίζονται και μετά τον θάνατο του 14χρονου μαθητή από τα Κάτω Πατήσια. Ενδεικτική ήταν η άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, μεταξύ μαθητών από το 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου και από το 54ο σχολείο Αθηνών, στο οποίο πήγαινε ο 14χρονος Μάκης. Η συμπλοκή συνέβη για μία ασήμαντη αφορμή. Η εκπομπή “Tlive” στον Alpha, μετέδωσε σήμερα την καταγγελία μίας μητέρας ότι ο γιος της δέχεται απειλές. Το παιδί φαίνεται να συμμετείχε σε επεισόδιο έξω από το σχολείο την περασμένη Παρασκευή.

“Την Παρασκευή, στις 9 το βράδυ με πήραν τηλέφωνο ότι έχουν χτυπήσει τον γιο μου. Τον έπιασαν 4-5 άτομα, τον έδειρε ο ένας, έχω κάνει μήνυση, έχω κάνει ασφαλιστικά, τον απειλούν ότι πήγαινε αυτοκτόνα, θα σε σκοτώσουμε και διάφορα τέτοια”, λέει αρχικά η μητέρα στην εκπομπή.

Όπως εξήγησε, “ήταν ένα νεράντζι, όπως έκοψε από το δέντρο. Το πέταξε ο δικός μου ο γιος, και μάλιστα ακούμπησε ένα αυτοκίνητο”. Αποκάλυψε στη συνέχεια ότι το παιδί της, από την Παρασκευή δεν θέλει για κανέναν λόγο να πάει στο σχολείο, “επειδή δέχεται bullying και απειλητικά μηνύματα…”.

“Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που ασκούν βία στα παιδιά μας αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν διάφορα μαχαίρια και διάφορες σιδερογροθιές που έχουν χτυπηθεί παιδιά. Πάμε στον διευθυντή και μας λέει όλα καλά. Εγώ θα αναφερθώ ως μητέρα, πώς είναι όλα καλά και υπάρχει μία συλλογή στο γραφείο του από μαχαίρια. Σίγουρα θα θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά. Φίλο του γιου μου τον έπιασαν και τον έκαναν μαύρο στο ξύλο, εδώ και δύο μήνες περίπου”, συνέχισε.

Τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού ήταν γνωστά στη διεύθυνση του σχολείου, καταγγέλλει η μητέρα μαθήτριας, που επίσης έπεσε θύμα bullying. “Το χτύπαγαν, το κλωτσούσαν, πετούσαν την κασετίνα κάτω, της είπα να απευθυνθεί στον Γυμνασιάρχη, είχα κλείσει ραντεβού μαζί του και μου είπε ‘μαμά μέσα σε δύο ημέρες αν γίνει κάτι, τι να κάνω;”. Πήγε στον γυμνασιάρχη το είπε”, τόνισε. Η κατάληξη ήταν “να την διώξει, να της πει ότι λέει ψέματα” λέει, με σπασμένη την φωνή της.

“Aγωνιστείτε να σωθούν τα παιδιά του κόσμου”

Παρά τις καταγγελίες που έγιναν μετά τον θάνατο του 14χρονου, ο διευθυντής του Γυμνασίου υποστηρίζει ότι το τραγικό συμβάν δεν συνδέεται με το bullying. “Μετά από επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του  διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων,  το φοβερό, συγκλονιστικό αυτό περιστατικό, μου αναφέρθηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με βία”.

Ο πατέρας του 14χρονου, τονίζει: “καταλάβαινα ότι κάτι απασχολεί το παιδί μου, αλλά δεν μου είχε μιλήσει ανοιχτά”.

Συγγενής του μαθητή, ξεσπά μιλώντας στην ίδια εκπομπή: “Μας λείπει το παιδί μας. Από εκεί και πέρα, αγωνιστείτε να σωθούν τα παιδιά του κόσμου. Φωνάξτε το σε όλον τον κόσμο. Μπείτε στα σχολεία. Είναι αδιάφοροι, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί. Είναι αδιάφοροι προς τα παιδιά. Δεν το έχασα από μία αρρώστια, από κάτι. Από την ίδια την κοινωνία. Παλέψτε”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ