Μπουτάρης: Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ, δεν κάνω πίσω για τα σκουπίδια

«Κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με τα σκουπίδια και τους συμβασιούχους του ΠΑΜΕ. Το ΚΚΕ προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του», δήλωσε στον Flash 96 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με τις αντιδράσεις για την πρότασή του να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων για τρεις ημέρες.

«Νταηλίκι το ΠΑΜΕ; Νταηλίκι κι εγώ. Δεν κάνω πίσω. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. «Αν οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι θέλουν να είναι σοβαροί και να μην βγουν ιδιώτες στους δρόμους, να βγουν οι ίδιοι να καθαρίσουν», επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, σημειώνοντας πάντως ότι χρειάζεται ένα μικτό σύστημα, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Διαβεβαίωσε πως οι ιδιώτες που θα επιλεγούν, θα αρχίσουν άμεσα την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας πως θα ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας εάν οι συνδικαλιστές αποκλείσουν τη χωματερή.

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας κατήγγειλε και όλες τις κυβερνήσεις που είχαν εφεύρει το σύστημα με τις οκτάμηνες συμβάσεις, λέγοντας πώς οι δήμοι ουσιαστικά έχουν γίνει σάκοι του μποξ ανάμεσα σε κεντρική εξουσία και συνδικαλιστές.

«Δεν θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα», ξεκαθάρισε ο κ. Μπουτάρης. Αναφορικά με την πρόταση Σκουρλέτη, εκτίμησε ότι η εφαρμογή της απαιτεί αρκετό καιρό, και η πόλη δεν μπορεί να περιμένει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη:

«Εμείς πήραμε ήδη μία έγκριση από την Επίτροπο ότι θα εγκρίνει το ποσό για την έκτακτη ανάγκη, το ποσό των περίπου 200 χιλιάδων που χρειάζονται για να σηκωθούν οι 1500 τόνοι μέσα σε αυτό το τριήμερο, και αναρτήσαμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος το Σάββατο. Ήδη σήμερα το απόγευμα που λήγει η προθεσμία θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν ξέρω αν θα είναι ένας ή αν θα είναι 3 ή 4, δεν ξέρω ακόμα. Αλλά ό,τι και να ‘ναι, εγώ θα πάρω τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό.»

ΕΡ : Και αμέσως θα αρχίσει η δουλειά δηλαδή.

«Και αμέσως θα αρχίσει η δουλειά, ναι. Για να εξηγιόμαστε, δεν είναι ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας. Και επιπλέον, αυτή η δαιμονοποίηση του ιδιωτικού φορέα είναι τραγική. Η μισή Ελλάδα έχει ιδιωτικές εταιρείες που μαζεύουν τα σκουπίδια. Κοιτάξτε τι γίνεται στο Φάληρο, κοιτάξτε τι γίνεται εδώ απέναντι στην Περαία, κοιτάξτε τι γίνεται στους δήμους οι οποίοι είναι τουριστικοί.

Εκείνο το οποίο μπορώ και το καταγγέλλω με μεγάλα γράμματα είναι: είμαι 7 χρόνια δήμαρχος, κάθε χρόνο έχουμε πρόβλημα με την ιστορία αυτή, με την ιστορία των σκουπιδιών, από τα σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και το λέω επωνύμως – το ΠΑΜΕ είναι ΚΚΕ, και προσπαθεί το ΚΚΕ με 4 και 5 και 10% -πόσο είναι- να επιβάλουν την άποψή τους. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα, κάθε χρόνο να έχουμε αυτή τη δυσκολία. Και καταγγέλλω και όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως οι οποίες έχουν εφεύρει αυτό το σύστημα, τα 8μηνα, την ομηρία την εργασιακή. Οι δήμοι είναι σάκος του μποξ, από τη μια μεριά έχουμε τα δικαστήρια, από την άλλη μεριά έχουμε την κυβέρνηση, και από την τρίτη μεριά έχουμε τις απαράδεκτες αυτές συνδικαλιστικές συμπεριφορές. Διότι με το σωματείο των εργαζομένων το οποίο ανήκει στην ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουμε καλές σχέσεις και περπατάμε μια χαρά. Όταν εμπλέκεται μέσα το ΠΑΜΕ, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δε γίνεται να συνεχίσει αυτό το πράγμα.

Λοιπόν, δε θέλετε έτσι; Θα πάω κι εγώ κόντρα. Θα φωνάξω την αστυνομία, ζούμε σε χώρα που υποτίθεται ότι έχει νόμους. Με ποια λογική θα εμποδίσουν; Νταηλίκι; Νταηλίκι εσύ, νταηλίκι κι εγώ. Δε γίνεται άλλο, δεν μπορεί το ΠΑΜΕ να εμποδίζει αυτή την κατάσταση, γιατί το ΠΑΜΕ την εμποδίζει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ