Μπόρις Κλέιμαν: Προκαταρκτική εξέταση για το βίντεο από τη μεταγωγή του στο γραφείο του ανακριτή

Εισαγγελική παρέμβαση για το βίντεο και τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και μεταδόθηκαν από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, κατά την μεταγωγή στον ανακριτή του Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 17χρονης σε μπαρ στο Κολωνάκι, το βράδυ της Μ. Δευτέρας.

Βίντεο με τον Μπόρις Κλέιμαν – Με χειροπέδες στον ανακριτή

Μετά την αναμετάδοση του υλικού σε πολλά μέσα ενημέρωσης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστώσει, εάν έχει παραβιαστεί το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002 που απαγορεύει τη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών προσώπων που μεταφέρονται ενώπιον των δικαστικών ή άλλων αρχών, στο οποίο προβλέπεται για τους παραβάτες ποινή φυλάκισης έως τριών ετών και χρηματική ποινή από 20 έως 200 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Ελευθεριάνος ζητεί, εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση και εντοπιστούν οι υπαίτιοι, να τηρηθεί η διαδικασία σύλληψης τους στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Απολογείται σήμερα ο Μπόρις Κλέιμαν – Αθώος δηλώνει ο τερματοφύλακας που κατηγορείται για βιασμό

Απολογείται ο ποδοσφαιριστής

Ο Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και κατοχή ναρκωτικών, απολογείται σήμερα στον ανακριτή. Στη συνέχεια, εισαγγελέας και ανακριτής αναμένεται να αποφασίσουν σχετικά με το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Βίντεο του Sport5 του Ισραήλ δείχνει τον τερματοφύλακα να οδηγείται με χειροπέδες στο ανακριτικό γραφείο

 

Κλέιμαν: Απολογείται την Μ. Πέμπτη – Τι κατέθεσε η 17χρονη μαθήτρια

Ο τερματοφύλακας ισχυρίζεται ότι είναι αθώος. Αρνείται όσα ισχυρίστηκε στην Αστυνομία η ανήλικη σε βάρος του, υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με όσα διατύπωσε ο συνήγορος του Παναγιώτης Παπαδόπουλος, σκοπεύει μάλιστα να ζητήσει να αναζητηθεί υλικό από τον χώρο του μαγαζιού, από το οποίο θα αποδειχθεί ότι η μαθήτρια ψεύδεται.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο καταγγελλόμενος βιασμός έλαβε χώρα σε μπαρ στο Κολωνάκι όπου βρίσκονταν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η ανήλικη με συμμαθητές της που ήρθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Σύμφωνα με την καταγγελία της μαθήτριας, ο ποδοσφαιριστής αν και η ίδια έδειξε πως δεν επιθυμεί την -με άσεμνο τρόπο- προσέγγιση του δεν πτοήθηκε προχωρώντας σε συγκεκριμένη σεξουαλική πράξη.

Το περιστατικό φαίνεται να δημιούργησε ένταση μεταξύ των παιδιών και του φερόμενου δράστη, που βρισκόταν στο κατάστημα με συναθλητή του, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει επεισόδιο μεταξύ τους έξω από μπαρ ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης. Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο Τμήμα, καθώς στο σημείο έφθασε η Αστυνομία. Εκεί το κορίτσι, που στο μεταξύ είχε φύγει από τον χώρο και ειδοποιήθηκε να πάει στην Αστυνομία, κατήγγειλε όσα προηγήθηκαν σε βάρος της υποβάλλοντας μήνυση κατά του ποδοσφαιριστή.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία αφορούσε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου, που εν προκειμένω είναι άνω των 15 ετών. Ωστόσο ο Εισαγγελέας αναβάθμισε την υπόθεση, θεωρώντας πως οι καταγγελλόμενες πράξεις συνιστούν βιασμό αδίκημα που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν εμπεριέχει βί , αλλά την άρνηση του θύματος και πλέον τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ