«Μπάλλος»: Μόνο το Καστελλόριζο γλίτωσε από την κακοκαιρία – Τεράστιες ποσότητες νερού σε όλη τη χώρα

Ο «Μπάλλος» συνεχίζει να σφυροκοπά τη χώρα μας, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Σύμφωνα με το meteo, από τη σφοδρή κακοκαιρία “γλίτωσε” μόνο το Καστελλόριζο.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, από τους 414 ενεργούς μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχή κατέγραψαν οι 413.

Ο μοναδικός σταθμός που δεν κατέγραψε βροχόπτωση ήταν αυτός του ακριτικού Καστελλόριζου. Το δίκτυο καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας και καταγράφει με ακρίβεια, συνέπεια και συνέχεια όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους.

Δείτε την κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10.

Κακοκαιρία Μπάλλος

Οι οκτώ σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ο μεγαλύτερος όγκου νερού έπεσε στην Αμαλιάδα (121 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Θάσος (78 χιλιοστά) και ο Πύργος (77 χιλιοστά).

Κακοκαιρία Μπάλλος

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάνω από 170 χιλιοστά βροχής σε περιοχές της Αθήνας κατά το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή

Το μεγαλύτερο ύψος βροχής από την αρχή του εικοσιτετράωρου της Πέμπτης 14/10 έως το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 καταγράφηκε στα Πατήσια (181 χιλιοστά) και ακολούθησαν οι Αμπελόκηποι (174 χιλιοστά) και το Περιστέρι (170 χιλιοστά).

Οι καμένες περιοχές δέχτηκαν μικρότερους όγκους νερού με εξαίρεση την περιοχή του Τατοΐου όπου η βροχή έφτασε τα 125 χιλιοστά.

Η κατανομή της βροχόπτωσης στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάλλος

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας «Μπάλλος» έως το πρωί του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Σημειώνεται ότι στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Κακοκαιρία Μπάλλος

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18-21 βαθμούς στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο και τους 24-26 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ