Μπακαλιάρος: 3 εναλλακτικές συνταγές… χωρίς σκορδαλιά

μπακαλιάρος

25η Μαρτίου. Η συνταγή της ημέρας είναι προφανώς “μπακαλιάρος σκορδαλιά“.  Όσοι όμως θέλουν να έχουν στο μενού μπακαλιάρο αλλά δεν θέλουν να μπλέξουν με τη… σκορδαλιά, υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Γι’ αυτό σας προτείνουμε τρεις εναλλακτικές συνταγές.

Μπακαλιάρος με πατάτες, πουρέ φρέσκου κρεμμυδιού και σάλτσας μουστάρδας με μέλι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2.  Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 30 δευτερόλεπτα.
  3.  Σουρώνουμε τα λαχανικά, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στύβουμε να στεγνώσουν. Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτουμε την 1/2 κούπα ελαιόλαδου και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως και γαρνίρουμε με το αλάτι.
  4.  Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν μαλακές.
  5.  Σουρώνουμε καλά και κόβουμε τις πατάτες σε κυκλικές φέτες.
  6.  Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τις ελιές και το υπολειπόμενο ελαιόλαδο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  7.  Τοποθετούμε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και μαγειρεύουμε τις ελιές, σε υψηλή θερμοκρασία σε 2 δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και γίνουν τραγανές, για περίπου 5-6 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Στραγγίζουμε τις ελιές σε ένα χαρτί, αφήνοντας τες να κρυώσουν.
  8.  Τοποθετούμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί και γαρνίρουμε τα με την απαλή μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  9.  Ψήνουνε τα φιλέτα για περίπου 10 λεπτά. Πρέπει να έχουν ψηθεί ολόκληρα τα φιλέτα και να έχουν πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  10.  Τοποθετούμε τα φιλέτα στα πιάτα, γαρνίρουμε με τις πατάτες στο πλάι, πασπαλίζουμε τις ελιές και προσθέτουμε τον πουρέ.

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κροκέτες μπακαλιάρου από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

Exit mobile version