Καλλιθέα: Αυλαία για την υπόθεση δολοφονίας του ναυτικού που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη – Το χρονικό του εγκλήματος

Έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του ναυτικού της Καλλιθέας, επτά χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του. Το έγκλημα είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2015 και η σορός του άτυχου άνδρα ανακαλύφθηκε έναν χρόνο μετά, στον καταψύκτη του διαμερίσματος της πρώην συζύγου του, στην Καλλιθέα.

Με την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, η πρώην σύζυγος του άτυχου Βασίλη Κοκκίνη από τη Βουλγαρία “έσπασε” τα ισόβια που της είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, καθώς το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα anikolouli.gr, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών, κρίνοντας την ένοχη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Αντίστοιχα, ένοχη σε ποινή κάθειρξης έξι χρόνων κρίθηκε ακόμη μια νεαρή Βουλγάρα για την πράξη της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία και είναι πλέον ελεύθερη αφού έχει ήδη εκτίσει το μισό της ποινής της. Στο εδώλιο κάθισε και ένας Ρουμάνος που συνελήφθη σε μεταγενέστερο χρόνο και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για συναυτουργία. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα

Το άγριο έγκλημα είχε συνταράξει το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 2016, αφού κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άτυχος ναυτικός, που δεν είχε δώσει σημεία ζωής επί έναν ολόκληρο χρόνο, είχε βρει τόσο φρικτό τέλος. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχε νοικιάσει στην Καλλιθέα η πρώην σύζυγος του καπετάνιου, η οποία είχε διαφύγει αμέσως μετά στη Βουλγαρία μαζί με τον γιο που είχε αποκτήσει από τον γάμο τους, αφήνοντας απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμούς.

Ο ιδιοκτήτης που την αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα μπήκε στο σπίτι με τη συνδρομή δύο δικαστικών επιμελητών. Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας βρήκαν σε λειτουργία τον καταψύκτη και πάγωσαν, όταν αντίκρισαν τον φρικιαστικό θέαμα στο εσωτερικό του.

Όλες οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στην γυναίκα η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 από τις Αρχές της πατρίδας της στον τόπο καταγωγής της στη Βάρνα, τη στιγμή που προσπαθούσε να διαφύγει στη Ρουμανία. Εκτός από τους συγγενείς του θύματος, την πρώην σύζυγο υπέδειξαν ως ‘εγκέφαλο’ του στυγερού εγκλήματος και οι συνεργοί της, οι οποίοι είχαν συλληφθεί λίγους μήνες νωρίτερα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό άρχισε στις 12 Οκτωβρίου του 2017 στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας και ολοκληρώθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα, με την επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στην 51χρονη τότε συζυγοκτόνο. Όσο και αν προσπάθησε, δεν έπεισε το δικαστήριο με όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία της σχετικά με την υποτιθέμενη κακοποίηση που ασκούσε ο άτυχος καπετάνιος στο παιδί τους και καταδικάστηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ