Ισόβια στη Βουλγάρα που σκότωσε και κατέψυξε τον ναυτικό πρώην σύζυγό της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η 50χρονη γυναίκα-“αράχνη” από τη Βουλγαρία, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 63χρονου πρώην συζύγου της Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Espresso”, την ενοχή της ίδιας, όσο και των δύο συγκατηγορούμενων της στην υπόθεση είχε προτείνει ο εισαγγελέας της έδρας.

“Εξύφαινε μέρα – μέρα το εγκληματικό της σχέδιο”, ανέφερε για την 50χρονη κατηγορούμενη ο εισαγγελέας, χαρακτηρίζοντας τη δολοφονία του άτυχου ναυτικού ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στην Ελλάδα. Στην πρόταση-καταπέλτη για την πρώην σύζυγο του θύματος τόνισε ότι το σχέδιο της ήταν να πάρει την περιουσία του. “Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε σεβασμός στον νεκρό”, είπε, ζητώντας την ενοχή της 50χρονης Ανέλια Αλεξάνρτοβ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός απέδωσε ρόλο-κλειδί και στην 27χρονη Βουλγάρα, η οποία “είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία”. Μάλιστα, ζήτησε από τους ενόρκους να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα των δύο γυναικών, ενώ πρότεινε την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών, του τρίτου κατηγορουμένου για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.

Τελικά, η 27χρονη καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη, ενώ στον τρίτο κατηγορούμενο επεβλήθη ποινή κάθειρξης τριών ετών με αναστολή.

Είχε προηγηθεί η πολύωρη απολογία της 50χρονης, η οποία αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του συζύγου της, αλλά παραδέχτηκε πως είχε ζητήσει από την νεαρή συγκατηγορούμενή της να τον “τρομάξουν”.

Μάλιστα, κατηγόρησε το θύμα ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 14χρονο, σήμερα, γιο τους.

“Έπινε και έχανε τον κόσμο… Δεν μπορούσα να αποδείξω πως κακοποιούσε το παιδί μου”, είπε στο δικαστήριο.

“Με μπλέξανε σε αυτή την ιστορία, δεν θα σκότωνα ποτέ κάποιον”, υποστήριξε και η 27χρονη συγκατηγορούμενη της.

“Μου είπε τι είχε κάνει ο πρώην άνδρας της στο παιδί, με ρώτησε αν μπορούσα να βρω κάποιον για να τον τρομάξει, την λυπήθηκα”, πρόσθεσε.

Την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία αρνήθηκε στην απολογία του και ο… μεταφορέας του καταψύκτη.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα “Espresso”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ