Αττική: Συνελήφθη 40χρονος για απειλή διάπραξης εγκλημάτων κατά αστυνομικών – Τα μηνύματα σε αυτοκόλλητα και φυλλάδια

Ένας 40χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι κολλούσε αυτοκόλλητα και έριχνε φυλλάδια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προτρέποντας στην διάπραξη αδικημάτων σε βάρος αστυνομικών.

Είχε προηγηθεί περιστατικό ρίψης φυλλαδίων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου με μηνύματα απειλητικά σε βάρος αστυνομικών. Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Τρίτης (16/1), ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για απειλή διάπραξης εγκλημάτων.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τον 40χρονο, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, και τον εντόπισαν την ώρα που επικολλούσε σε στάση λεωφορείου στο Παγκράτι, ένα αυτοκόλλητο με το ίδιο απειλητικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το αυτοκόλλητο ανέγραφε με κόκκινο χρώμα την φράση «να ματώσουμε τους δολοφόνους της ΕΛ.ΑΣ.». Επίσης, αναγραφόταν: «Ν. Σαμπάνης, 20 χρονών, Πέραμα – Κ. Φραγκούλης, 16 χρονών, Θεσσαλονίκη – Κ. Μανιουδάκης, 58 χρονών, Κρήτη – Χ. Μιχαλόπουλος, 17 χρονών, Θήβα – Αϊσέ , 19 χρονών, Ξάνθη…».

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 40χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του τρία πανομοιότυπα αυτοκόλλητα και 10 αυτοκόλλητα, τα οποία ανέγραφαν, με κόκκινο χρώμα, την φράση «αφού μας θέλουν αναλώσιμους…. ας πεθάνει και κανένας μπάτσος» και εν είδει υπογραφής το σήμα της αναρχίας και ένα αστέρι, χρώματος κόκκινου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, στον Βύρωνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αυτοκόλλητων με απειλητικά μηνύματα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ