Ξανθόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν έρχεται η δήλωση του προέδρου σε αντίθεση με τις απόψεις των βουλευτών – Θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση

«Είναι μια συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες και νομίζω θα ανοίξουν όλα τα ζητήματα. Το τι θα συζητηθεί και σε ποιο βαθμό δεν μπορώ να το προδιαγράψω. Σε ό,τι αφορά στην παρέμβαση της Νίνας Κασιμάτη, φαντάζομαι γιατί δεν μίλησα με την ίδια, πως εννοεί ότι θα πρέπει να λαμβάνεται η ρητή συναίνεση του βουλευτή όπως γίνεται μέχρι τώρα, για να προλάβει τυχόν παράληψη της οφειλόμενης ενέργειας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος,  μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα ταυτοτικό για την αριστερά γενικώς, άλλωστε προ 10 ημερών καταθέσαμε μια εμπλουτισμένη πρόταση νόμου, που είχαμε καταθέσει για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2020, που μιλάει για το δικαίωμα γάμου προσώπων ανεξαρτήτου φίλου και την υπογράψαμε όλοι. Ο πρόεδρος πήρε την απόφαση (σ.σ. για κομματική πειθαρχία) για να δώσει ένα σήμα σχετικά με τη “δειλή” στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εννοώ ότι το να προτρέπεις τους βουλευτές σου να μην ψηφίσουν και να απέχουν είναι θεσμικά απαράδεκτο για τον πρωθυπουργό» ανέφερε.

«Δεν είναι πρόβλημα η αποχή ως στάση πολιτική, το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης επειδή έχει να αντιμετωπίσει μια οργανωμένη ομάδα εντός του κόμματος που αμφισβητεί την νομοθετική πρωτοβουλία, τους λέει μην κάνετε πολύ κακό, φύγετε από την Βουλή και μην καταψηφίσετε. Σε αυτή τη “δειλή” στάση του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να δηλώσει ότι εμείς το στηρίζουμε ούτως ή άλλως» πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση αλλά η συνείδησή μας ως βουλευτές της αριστεράς επιτάσσει να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο που αποτελεί ένα θετικό βήμα» υπογράμμισε.

«Δεν έρχεται η δήλωση του προέδρου σε αντίθεση με τις απόψεις των βουλευτών» διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ