Μαστροπεία ανηλίκων: «Η 15χρονη άρχισε να κάνει μεγάλη ζωή» – Η συμπεριφορά που θορύβησε την μητέρα και ξεσκέπασε το κύκλωμα

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στην 31χρονη «Λορέλα» και τον 34χρονο «φωτογράφο» από την Εκάλη, που κατηγορούνται για το νέο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, στην Αττική.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η μητέρα ενός 15χρονου κοριτσιού παρατήρησε αλλαγές στην συμπεριφορά της κόρης της και κατάλαβε ότι κάτι κακό της συμβαίνει. Η μητέρα της ανήλικης προχώρησε σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές το περασμένο καλοκαίρι κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε σε συλλήψεις. Ο δικηγόρος της μητέρας περιέγραψε τα στοιχεία εκείνα που την θορύβησαν και την κινητοποίησαν.

«Η μητέρα αντελήφθη καιρό πριν την αλλαγή συμπεριφοράς στο παιδί της. Για να προχωρήσει σε καταγγελία χρειάζεται τόλμη, διότι αντιμετώπιζε και απειλές από πρόσωπα του περιβάλλοντος του κυκλώματος. Πολλούς μήνες πριν, από το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους, προχώρησε στην καταγγελία. Επειδή έβλεπε την αλλαγή της συμπεριφοράς, την μεγάλη ζωή. Χρήματα στο σπίτι, από πού; Αυτό ήταν το ερώτημά της. Είναι μία ηρωίδα μητέρα, γιατί εκτός από το παιδί της ήθελε να σώσει κι άλλα παιδιά», δήλωσε στο MEGA ο δικηγόρος της μητέρας της 15χρονης, Γιώργος Κανιάρης.

«Κατάλαβε την αλλαγή της συμπεριφοράς. Όταν όμως είδε την κόρη της να αρχίσει να κάνει μεγάλη ζωή από το πουθενά, χωρίς να έχουν ιδιαίτερα χρήματα η οικογένεια, και να φέρνει χρήματα στο σπίτι… ακριβά ρούχα…», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Ο ίδιος τόνισε ότι το κορίτσι τότε ήταν κάτω από 15 ετών, ενώ εκτίμησε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της υπόθεσης και οι έρευνες θα «ανοίξουν» και εκτός Αττικής.

Το κύκλωμα μαστροπείας

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, από το 2022, η «Λορέλα», μητέρα ενός αγοριού, ένας 34χρονος από τα Βόρεια Προάστια και η 25χρονη Έλενα «ψάρευαν» ανήλικα κορίτσια και με δόλωμα την χλιδάτη ζωή που οι ίδιοι έκαναν, τις εξωθούσαν στην πορνεία.

Ανάμεσα στα θύματά τους μία 17χρονη και μία 15χρονη, με τις Αρχές να εκτιμούν πως τα κορίτσια που έπεσαν στην παγίδα του κυκλώματος είναι πολλά περισσότερα.

Η 31χρονη «Λορέλα» και ο 34χρονος «φωτογράφος» πήραν το δρόμο για τις φυλακές μετά τις απολογίες τους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ