Αττική Οδός: Στο επίκεντρο συνάντησης οι προϋποθέσεις της αποζημίωσης στους εγκλωβισμένους οδηγούς

Συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών θα έχουν εκπρόσωποι της Αττικής Οδού, κατά την οποία θα συζητηθούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 2.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό, Κώστα Καραμανλή, θα είναι αυτός που θα κάνει την πρώτη προσέγγιση από πλευράς της Πολιτείας με την εταιρεία, ώστε να καθοριστούν το πώς, το πότε και υπό ποια κριτήρια θα δοθούν τα 2.000 ευρώ στους πολίτες.

Η Αττική Οδός, με ανακοίνωσή της την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ενημέρωσε πως προτίθεται να καταβάλει αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα. Όπως τονιζόταν στην ανακοίνωση, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινώνονταν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε πρώτη φάση, κατά την αυριανή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το εύρος του αριθμού των δικαιούχων της αποζημίωσης.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που επικαλέστηκε το Mega, ανέφεραν ότι καταγράφηκαν περιπτώσεις ατόμων στο Κορωπί, που επιχείρησαν να περάσουν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό, σε μία προσπάθεια να λάβουν τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι η Αττική Οδός διαθέτει κάμερες παρακολούθησης, ενώ αστυνομικοί της ΔΙΑΣ είχαν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να εποπτεύσουν τον χώρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ