Κακοκαιρία “Ελπίς”: Απροσπέλαστοι οι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Αττικής – “Παγοδρόμια” τα στενά

Χάος συνεχίζει να επικρατεί σε πολλούς δρόμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Πολλές γειτονιές παραμένουν αποκλεισμένες, με τους κατοίκους να μην μπορούν να διανύσουν ούτε λίγα μέτρα έξω από τα σπίτια τους.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, με τα αυτοκίνητα να είναι θαμμένα στο χιόνι, τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια και τις γειτονιές να μοιάζουν με βομβαρδισμένα τοπία. Την ίδια ώρα, πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι, με την οργή να ξεχειλίζει. Επίσης σε πολλά στενά οι πτώσεις των δένδρων έχουν προκαλέσει ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ πολλά καλώδια έχουν κοπεί και κρέμονται.

Την ίδια ώρα το ΕΚΑΒ απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.

Οι απαραίτητες μετακινήσεις, τονίζει το ΕΚΑΒ, πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος. Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται χρήση του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου μόνο για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό.

Αδύνατη η μετακίνηση σε δρόμους στο Χαλάνδρι

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Χαλάνδρι. Μπορεί στους μεγάλους οδικούς άξονες η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά, όμως στους μικρότερους δρόμους η κατάσταση είναι δραματική. Άνθρωποι με ένα φτυάρι στο χέρι προσπαθούν να ανοίξουν ένα μονοπάτι για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την οδό Αγίου Γεωργίου.

Αποκλεισμένοι σε Γέρακα και Παλλήνη

Οι κάτοικοι στον Γέρακα παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μάλιστα αναγκάστηκαν να καθαρίσουν με τα χέρια τους και με φτυαριά τις εισόδου των γκαράζ των σπιτιών τους, προκειμένου να βγάλουν τα αυτοκίνητά τους.

Δείτε φωτογραφίες από την οδό Φιλίππου, που είναι η πρώτη παράλληλη της Κλεισθένους, ενός από τους κεντρικότερους δρόμους του Γέρακα.

Εγκλωβισμένοι παραμένουν πολλοί κάτοικοι στην Παλλήνη για τρίτη μέρα. Όπως καταγγέλλει περίοικος, η οδός Αγίου Νικολάου, κεντρικός δρόμος της περιοχής, που είναι κάθετος στην Μαραθώνος παραμένει απροσπέλαστος και ακόμα δεν έχει καθαριστεί.

Παλλήνη κακοκαιρία

“Παγοδρόμιο” το Μαρούσι

Ίδια εικόνα και στο Μαρούσι.  “Οι δρόμοι έχουν τουλάχιστον 10 πόντους πάγο, κανείς δε περνάει να καθαρίσει, καλούμε στο Δήμο και φυσικά είναι κλειστά ή δεν απαντούν. Οι εργοδότες μας περιμένουν να πάμε να δουλέψουμε αύριο… πώς;” διερωτάται αναγνώστης του enikos.gr που έστειλε την παρακάτω φωτογραφία.

Μαρούσι

Χωρίς ρεύμα γειτονιά στην Αγία Παρασκευή – Κομμένα καλώδια της ΔΕΗ από πτώση δέντρου

Στην οδό Αυγής 2 στην Αγία Παρασκευή ένα πεύκο έχει πέσει στην είσοδο της πολυκατοικίας. “Έχει κόψει τα καλώδια της ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ και έχει φράξει την είσοδο της πολυκατοικίας. Μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει ρεύμα από εκείνη την ώρα. Έχουν ειδοποιηθεί ο ΔΕΔΔΗΕ και ο δήμος αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Στην πολυκατοικία μένουν ηλικιωμένοι άνθρωποι και δεν μπορούν να βγουν έξω. Τα καλώδια βρίσκονται κάτω στο δρόμο και πιθανόν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας” καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr.

Απέραντο «πάρκινγκ» η λεωφόρος Μεσογείων

Ντροπιαστική παραμένει για τρίτη μέρα η εικόνα της λεωφόρου Μεσογείων που έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Εκατοντάδες πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους στην λεωφόρο Μεσογείων, προσπαθούσαν δύο ημέρες μετά, να τα απεγκλωβίσουν από το χιόνι, με φτυάρια, σκούπες, κλαδιά. Ακόμα και με ρακέτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ