Ασυνείδητοι οδηγοί σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Αττική παρκάρουν όπου… θέλουν – ΦΩΤΟ αναγνωστών

Η ανευθυνότητα που επιδεικνύουν προκλητικά ορισμένοι οδηγοί σταθμεύοντας τα οχήματα τους όπου και όπως τους βολεύει δεν έχει τέλος. Νέες φωτογραφίες έφτασαν στο enikos.gr από αναγνώστες, αυτή τη φορά από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα.

Τη στιγμή που σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές πόλεις το αίτημα των πολιτών για τη δημιουργία νέων χώρων για τους πεζούς και τους ποδηλάτες γίνεται όλο και πιο έντονο, στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Στην περίπτωση της Αττικής, αναγνώστης από την περιοχή της Νέας Μάκρης αναφέρει πως κυρίως τα Σαββατοκύριακα γίνεται πανικός από ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν όπου βρουν τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μποτιλιάρισμά στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στη Λεωφόρο Διονύσου.

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία του αναγνώστη στον παραλιακό δρόμο της Νέας Μάκρης, μέχρι και το Ζούμπερι τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις δεν χωράνε να περάσουν… και δεν έχουν που να πάνε.

Παρκάρισμα Νέα Μάκρη

Η εύρεση θέσης στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη αποτελεί για μία μεγάλη μερίδα οδηγών έναν καθημερινό Γολγοθά.

Μια βόλτα στο κέντρο είναι αρκετή για να καταλάβει και να δει κανείς την ασυνειδησία και την ανευθυνότητα των οδηγών, αφού πλέον παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα παραβατικότητας. Περισσότερο συχνό φαινόμενο, αποτελούν τα αυτοσχέδια πάρκινγκ!

Πολλοί πολίτες σταθμεύουν τα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια αλλά και σε θέσεις ΑμεΑ με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στους πεζούς. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, ο συγκεκριμένος βολεύτηκε σε πεζοδρόμιο στην περιοχή της Τριανδρίας επί της οδού Βενιζέλου.

Παρκάρισμα Ελευθερίου Βενιζέλου

Αντίστοιχες εικόνες έστειλε αναγνώστης, πάλι από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα από έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.

Ένας πολίτης, αποφάσισε να παρκάρει το μισό αυτοκίνητό του πάνω στο πεζοδρόμιο και το υπόλοιπο στον δρόμο, αφού εκεί τον βόλεψε και κατά την γνώμη του δεν φαίνεται να ενοχλεί και κανέναν…

Παρκάρισμα Θεσσαλονίκη

Παρκάρισμα Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, εικόνες ντροπής και κοινωνικού αποκλεισμού βιώνουν άτομα με προβλήματα αναπηρίας, καθώς ασυνείδητοι παρκάρουν στους χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ.

Αναγνώστης του enikos.gr κάνει λόγο για «κατάληψη» πάρκινγκ αναπήρων έξω από ένα σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα.

Παρκάρισμα Ιωάννινα

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ