ΑΣΟΕΕ: Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό – Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Νέο ΒΙΝΤΕΟ από την στιγμή της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, στην Λεωφόρο Πατησίων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), έφερε στο φως ο ΑΝΤ1.

ΑΣΟΕΕ: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Πατήσια είχε κλείσει από τις 12:10 το μεσημέρι της Τετάρτης (5/4), όταν δεκάδες άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Στο βίντεο διακρίνεται το περιπολικό να είναι σχεδόν ακινητοποιημένο λόγω της κίνησης απέναντι από την ΑΣΟΕΕ. Το περιπολικό προσπαθεί να βρει δίοδο ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να απομακρυνθεί από το σημείο. Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, διακρίνονται νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, να κινούνται προς το περιπολικό και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα προς το μέρος του. Ακούγονται τέσσερις πυροβολισμοί.

ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό. Μετά τους πυροβολισμούς, ο οδηγός επιχείρησε με ελιγμούς να φύγει γρήγορα από το σημείο αλλά -όπως φαίνεται και στο βίντεο-δέχθηκε ξανά επίθεση από τους κουκουλοφόρους.

Τι είπε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Η στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό – Δικογραφία για τους πυροβολισμούς – ΒΙΝΤΕΟ

«Οι δύο συνάδελφοί μου εξήλθαν του οχήματός και εγώ εγκλωβίστηκα σε αυτό. Με χτύπησαν στην πλάτη και το κεφάλι. Για δευτερόλεπτα απομακρύνθηκαν και μετά τους είδα να επιστρέφουν. Τότε πίστεψα ότι ήθελα να μου κάνουν κακό. Έβγαλα το υπηρεσιακό όπλο μου και πυροβόλησα τέσσερις φορές στον αέρα για να τους τρομάξω και να μπορέσω να φύγω» είπε στους συναδέλφους του, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

ΑΣΟΕΕ: ΒΙΝΤΕΟ-ντοκουμέντο από την στιγμή που ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα

Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τις εικόνες μεταδίδει το CGTN (China Central Television), επισημαίνοντας ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα, όταν το περιπολικό στο οποίο επέβαινε δέχτηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Πανεπιστήμιο.

Συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα συνελήφθη, και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών, επισημαίνεται.

Αναλυτικά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ