ΑΣΟΕΕ: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ο αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα επειδή πυροβόλησε στον αέρα, όταν νεαροί επιτέθηκαν στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

ΑΣΟΕΕ: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών, επισημαίνεται.

Υπογραμμίζεται, παράλληλα, ότι είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, λόγω της έντασης που επικρατούσε ήδη έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Η στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό – Δικογραφία για τους πυροβολισμούς – ΒΙΝΤΕΟ

ΑΣΟΕΕ: Η στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό

Εικόνες από την στιγμή που νεαροί επιτέθηκαν στο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, στην Πατησίων, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Πατήσια είχε κλείσει από τις 12:10 το μεσημέρι της Τετάρτης (5/4), όταν δεκάδες άτομα βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και έστησαν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, το περιπολικό διακρίνεται να είναι σχεδόν ακινητοποιημένο λόγω της κίνησης, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας της Πατησίων προς την Ομόνοια.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πέταξαν πέτρες σε περιπολικό – Αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα

Στις εικόνες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, διακρίνονται νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, να κινούνται προς το περιπολικό και να εκσφενδονίζουν αντικείμενα προς το μέρος του. Πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι ο αστυνομικός που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκε από το περιπολικό και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ